Στοίχιμα


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το βάρος στην επίθεση από Στέφενς

Το βάρος στην επίθεση από Στέφενς
Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Χούουμπ Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ άρχισε χθες, με τον Ολλανδό τεχνικό να γνωστοποιεί δυο 24ωρα πριν από την αναμέτρηση με τη Μέταλιστ Χάρκιβ τους 18 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του «δικέφαλου».
Ο Στέφενς θα μπορούσε είτε να ανακοινώσει την αποστολή σήμερα είτε να συμπεριλάβει σε αυτή περισσότερους παίκτες και να κόψει κάποιους την ημέρα του αγώνα, κινήσεις που αρκετοί προπονητές συνηθίζουν, όμως ήδη από χθες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Οι επιλογές του δείχνουν ξεκάθαρα και τον τρόπο σκέψης του. Η ισορροπία που υπάρχει όσον αφορά τα δυο μισά του γηπέδου είναι φαινομενική.
Για τις πέντε θέσεις της άμυνας (τερματοφύλακας συν τους τέσσερις στα μετόπισθεν) υπάρχουν οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, ενώ για τις υπόλοιπες έξι θέσεις ο Ολλανδός έχει δέκα επιλογές. Ο Στέφενς όμως προτίμησε να έχει περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες θυσιάζοντας επιλογές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ανασταλτικά. Η κυριότερη εξήγηση έχει να κάνει με τη διάθεσή του να έχει στην αποστολή τους περισσότερους δυνατούς παίκτες που να μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις. Ο «δικέφαλος» εξακολουθεί να έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα όσον αφορά την άμυνά του. Δεν διαθέτει διπλοθεσίτες, παίκτες δηλαδή που μπορούν να αγωνιστούν είτε ως κεντρικοί αμυντικοί είτε ως ακραίοι.
Στην άμυνα ο Στέφενς προτίμησε να πάρει στην αποστολή, πλην του δεύτερου γκολκίπερ, έναν κεντρικό και έναν ακραίο αμυντικό για τον πάγκο. Από τη μεσαία γραμμή και μπροστά ο μοναδικός ρόλος που δεν υπάρχει παίκτης στον πάγκο να τον καλύψει είναι αυτός του ανασταλτικού μέσου, με τον Στέφενς να έχει συμπεριλάβει στην αποστολή αντ' αυτού τους περισσότερους δυνατούς επιθετικογενείς μέσους, που μάλιστα μπορούν να παίξουν σε δυο θέσεις. Τέτοιοι παίκτες είναι οι Λόρενς (εσωτερικός και ακραίος μέσος), Λούκας (ακραίος και επιτελικός μέσος), Γεωργιάδης, Ολίσε (στα δυο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής), Βούκιτς (επιτελικός μέσος και δεύτερος επιθετικός).
Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ξεκάθαρο στόχο. Το γκολ. Και αυτό θα το ψάξει είτε μέσω ενός σχήματος με έναν (4-2-3-1) είτε με δυο επιθετικούς (4-4-2). Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει και έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την τακτική προσέγγιση του αγώνα είναι ο τρόπος με τον οποίον ο Στέφενς θα επιλέξει να παίξει κόντρα στη Μέταλιστ, μια ομάδα που δεν αστειεύεται σε περίπτωση που ο αντίπαλός της τής δώσει χώρο.
Οι τρεις «κομμένοι»
Με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον ένα ρόστερ σαφώς πιο γεμάτο με βασικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι, από τον πρώτο κιόλας επίσημο αγώνα ξεκίνησε η κουβέντα για εκείνους που έμειναν εκτός αποστολής. Η μεγαλύτερη έκπληξη έχει να κάνει με τον Εργκους Κάτσε. Η απουσία του από την ενδεκάδα δεν θα παραξένευε κανέναν βάσει των όσων έχει δείξει μέχρι τώρα ο Στέφενς, όμως η απουσία του από τη 18άδα δεν ήταν αναμενόμενη. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Πάμπλο Γκαρσία που κρίθηκε ανέτοιμος, όπως και ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου