Στοίχιμα


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ενας 28χρονος κροίσος στο τιμόνι της Μέταλιστ

Η Μέταλιστ είναι μία ομάδα που ξεπετάχτηκε τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, ο Ολεξάντρ Γιαροσλάφσκι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανεβάσει επίπεδο της αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Πλέον, το έργο του καλείται να συνεχίσει ο μόλις 28 χρονών, Σεργκέι Κουρτσένκο, ο οποίος αγόρασε την Μέταλιστ πριν από μερικούς μήνες. Ο νεότατος κροίσος γεννήθηκε στο Χάρκοβο και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει προλάβει να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Τελείωσε τις σπουδές του το 2011, αλλά, παράλληλα, τα προηγούμενα χρόνια είχε και επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως, στον κτηματομεσιτικό χώρο και στο εμπόριο προϊόντων πετρελαίου, ενώ το 2012 ανέλαβε πρόεδρος στην Μέταλιστ και από το 2013 ηγείται του Εποπτικού Συμβουλίου της Εταιρείας Καυσίμων και Ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης. Τα βήματα της εξελιξής του ήταν ραγδαία και χαρακτηριστικό είναι ότι γιγαντώθηκε και στον χώρο των ΜΜΕ.
Μάλιστα, πρόσφατα συμφώνησε με τον εκδότη του παγκοσμίου φήμης περιοδικού FORBES, ώστε ο τελευταίος να αναλάβει τη διαχείριση και την ανάπτυξη της Εταιρείας Καυσίμων και Ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η συγκεκριμένη συνεργασία ήταν, ουσιαστικά, το επιστέγασμα της προσπάθειας του προέδρου της Μέταλιστ να κάνει δυναμικό μπάσιμο στον χώρο των ΜΜΕ. Πάντως, κακές γλώσσες στην Ουκρανία αναφέρουν ότι η φιλία του με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας,  Βίκτορ Γιανούκοβιτς, του έδωσε ώθηση στα σχεδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου