Στοίχιμα


Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«Τρέχουν» για μεταγραφές στον ΠΑΟ μετά την 4άρα!

«Τρέχουν» για μεταγραφές στον ΠΑΟ μετά την 4άρα!
Η κακή εικόνα και τα προβλήματα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό φιλικό με τη Βαλενσιέν κατέδειξαν ακόμη πιο έντονα την ανάγκη να «τρέξει» πολύ πιο γρήγορα πλέον η μεταγραφική ενίσχυση των «πράσινων» και να προχωρήσει η απόκτηση των πέντε παικτών, για τους οποίους είχε κάνει λόγο κι ο Γιάννης Αναστασίου μετά το ματς με την Ελεζίγκσπορ.
Οι στόχοι έχουν βρεθεί, οι επαφές έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό με τους περισσότερους και παρά το γεγονός πως τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα έχουν οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε καθυστερήσεις ως προς την ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδίου, στο «τριφύλλι» εκτιμούν πως από αύριο θα αρχίσουν να κλείνουν ένα ένα τα «μέτωπα».
Ο Παναθηναϊκός εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει υπερβάσεις ή να ξεφύγει από το αρχικό πλάνο που είχε χαραχθεί τον περασμένο Μάιο. Τουναντίον, είναι υποχρεωμένος να κινηθεί σε συγκεκριμένη φιλοσοφία και στρατηγική σε όλες τις υποθέσεις, γνωρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βαδίζει μέχρι εκεί που φτάνει το... σεντόνι του.
Σε άλλες εποχές ορισμένοι εκ των παικτών που κινούνται για να αποκτήσουν οι «πράσινοι» θα είχαν ήδη κλείσει, ωστόσο στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα ακόμη και μία διαφορά της τάξεως των 50 ή 100.000 ευρώ είναι ικανή να καθυστερήσει ή ακόμη και να χαλάσει μία μεταγραφή.
Μοιραία ο Παναθηναϊκός προχωράει σε αρκετές περιπτώσεις ακολουθώντας το παιχνίδι της υπομονής έως ότου τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής πέσουν στα δικά τους στάνταρ. Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση των Μπεργκ και Μπαϊράμι (και δικαιώθηκε), το ίδιο έκανε με τους Φάλκενμπεργκ και Καστίλιον (μολονότι οι δύο υποθέσεις εντέλει -για διάφορους λόγους- δεν «καρποφόρησαν»), το ίδιο κάνει και τώρα π.χ. με την υπόθεση του Πράνιτς, όπου περιμένει την πλευρά του Κροάτη να λύσει το θέμα της αποδέσμευσής του από τη Σπόρτινγκ κι ακολούθως να κληθεί στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις.
Ας δούμε, λοιπόν, τι ισχύει σε καθεμία εκ των περιπτώσεων που δουλεύουν το τελευταίο διάστημα οι «πράσινοι» κι εν προκειμένω στις υποθέσεις του Πράνιτς, του Ντιαρά, του Καρέλη, του Ατζαγκούν, του κεντρικού αμυντικού αλλά και του δεύτερου φορ.
Αμπντούλ Ατζαγκούν
Η περίπτωση του αρχηγού και «χρυσού» ταλέντου της U20 της Νιγηρίας δεν είναι εύκολη, αφού μετά το εξαιρετικό τουρνουά που έκανε στα γήπεδα της Τουρκίας έχει τραβήξει πάνω του την προσοχή πολλών κλαμπ από Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία. Οι «πράσινοι», πάντως, έχουν κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών, βρήκαν πρόσφορο έδαφος από την πλευρά του παίκτη κι ετοιμάζουν την τελική κίνησή τους για τον νεαρό χαφ, ευελπιστώντας να «αιφνιδιάσουν» τους υπόλοιπους «μνηστήρες».
Νίκος Καρέλης
Οι διαπραγματεύσεις της πλευράς του 21χρονου επιθετικού και του Παναθηναϊκού με την Αμκαρ έχουν προχωρήσει πολύ και πλέον είναι πιο κοντά στην τελική συμφωνία. Οι Ρώσοι δεν είναι... εύκολοι στο να αποδεσμεύσουν ως ελεύθερο τον Καρέλη και γι' αυτό αύριο θα γίνει ακόμη μία επαφή, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα (μέσω μπόνους συμμετοχών γκολ και ποσοστού μεταπώλησης) για να κλείσει το θέμα, με τον παίκτη να περιμένει με τον... στυλό στο χέρι.
Μαχαμαντού Ντιαρά
Το «φλερτ» με τον Αφρικανό πρώην σούπερ σταρ των Λιόν και Ρεάλ Μαδρίτης κρατάει εδώ κι έναν μήνα και πλέον ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστεί εάν θα μετουσιωθεί ή όχι σε «γάμο», καθώς αύριο θα δώσει την τελική απάντησή του. Ο Ντιαρά γνωρίζει ήδη τι του προσφέρει ο Παναθηναϊκός και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κάνει μία προσπάθεια μήπως βρει πρόταση από την Αγγλία. Ξέρει, πάντως, ότι δύσκολα θα υπάρξει κάτι άλλο και γι' αυτό το «τριφύλλι» είναι η πρώτη επιλογή του...
Ντάνιελ Πράνιτς
Η υπόθεση του πολυσύνθετου Κροάτη άσου είναι στην κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη των επαφών του μάνατζέρ του, Σόρεν Λέρμπι, με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για τη λύση του συμβολαίου του. Εάν ο Πράνιτς κερδίσει την «ελευθέρας» του, ο Παναθηναϊκός θα τον καλέσει αμέσως στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις, έχοντας κάνει ήδη μία πολύ καλή προεργασία για να φτάσουν στο «deal».
Στόπερ και δεύτερος φορ
Η θέση που «καίει» αυτήν τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού (κι εν προκειμένω και το τεχνικό τιμ) είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού που θα αποτελέσει την «κολόνα» στα μετόπισθεν και θα δώσει στοιχεία που λείπουν από την άμυνα των «πράσινων».
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις με τον στόχο που έχουν επικεντρωθεί στο «τριφύλλι» είναι πλέον προχωρημένες (στόπερ 30άρη με πείρα από υψηλό επίπεδο) και δεν αποκλείεται στις αρχές της εβδομάδας να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις σ' αυτήν τη νευραλγική θέση.
Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως προχωράει και το θέμα του δεύτερου επιθετικού. Μετά την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση Καστίλιον, οι «πράσινοι» στράφηκαν σε δύο περιπτώσεις κυνηγών από το εξωτερικό και πλέον με τον έναν είναι σε αρκετά προχωρημένες συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου