Στοίχιμα


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η... σταθερή αξία Ντέβιτς

Η... σταθερή αξία Ντέβιτς
Στην Ουκρανία τον "ξέρουν" πολύ καλά, πλέον θα τον γνωρίσει και ο ΠΑΟΚ στα ματς με την Μέταλιστ. Ο λόγος για το αστέρι (απόντος του Κλέιτον Χαβιέ) της ουκρανικής ομάδας, Μάρκο Ντέβιτς ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την άμυνα των "ασπρόμαυρων".
Στο πρόσφατο ματς με την Ιλίτσεβετς ο ίδιος έβαλε στην "σφραγίδα" του στη νίκη της αντιπάλου του ΠΑΟΚ και γενικώς έδειξε πως θα πρέπει να τον προσέξουν πολύ στον "Δικέφαλο". "Ο Ντέβιτς δεν χρειάζεται συστάσεις μιας και είναι από τους παίκτες-αστέρια του ουκρανικού ποδοσφαίρου", είχε αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα galsports.com και αυτό αν μη τι άλλο φανερώνει πως στη συγκεκριμένη χώρα είναι δεδομένη η εκτίμηση που υπάρχει για την αγωνιστική ποιότητά του.
Γεννημένος στις 27 Οκτώβρη του 1983 στη Σερβία, ο επιθετικός της Μέταλιστ (παίζει και ως μεσοεπιθετικός) μετακόμισε στην Ουκρανία το 2005 αγωνιζόμενος στην Βoλίν Λουτσκ. Την αγωνιστική χρονιά 2007-08 όντας πλέον παίκτης της Μέταλιστ είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Ουκρανίας και τον Ιούνη του 2008 πολιτογραφήθηκε Ουκρανός (ουσιαστικά είναι Σέρβος). Το ταλέντο του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους Ουκρανούς, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική της συγκεκριμένης χώρας για το φιλικό με την Νορβηγία στις 19 Νοεμβρίου του 2008 και ήταν μέλος της στο Euro 2012.
Tην σεζόν 2012-13 πήρε μεταγραφή στη Σαχτάρ αλλά επέστρεψε και πάλι στην Μέταλιστ, της οποίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι. Γενικώς θεωρείται μια σταθερή αξία του ουκρανικού ποδοσφαίρου... Οσον αφορά τα προσωπικά του, παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 2013 ενώ όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο πατέρας του ήταν ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αλλά σταμάτησε το ποδόσφαιρο εξαιτίας προβλήματος που είχε στην ακοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου