Στοίχιμα


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Από πότε η αμπαλία λέγεται ατυχία;


Χθες ο ΠΑΟΚ έχασε από τη Μέταλιστ με 2-0 μέσα στην Τούμπα και βρίσκεται τώρα με την πλάτη στον τοίχο, ενόψει του επαναληπτικού στην Ουκρανία την άλλη Τετάρτη. Από χθες το βράδυ, διαβάζω δεξιά και αριστερά σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και στις εφημερίδες σήμερα(όχι όλες) ότι χθες ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος. Εγώ λοιπόν έχω άλλη άποψη για τον ΠΑΟΚ χθες και θα σας την πω παρακάτω.Καταρχήν να εξηγηθώ πως ούτε προπονητής είμαι, ούτε και τον κάνω. Απλά όπως όλοι οι άλλοι θα γράψω την άποψή μου που σε κάποιους πιθανόν να αρέσει και σε άλλους όχι. Έτσι είναι αυτά. Όπως είπε και ο Χάρυ Κλιν "Η γνώμη στην Ελλάδα είναι σαν την πορδή. Έχουν όλοι από μία", έτσι και γω θα πω τη δικιά μου γνώμη.

Χθες ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, με ένα 4-4-2 το οποίο δούλεψε πάρα πολύ καλά στην τακτική ο Στέφενς και το αφομοίωσαν καλά οι περισσότεροι παίκτες. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κάνει χθες ένα 2-0 στο πρώτο μισάωρο, όμως δεν το έκανε. Εκεί λένε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος και εκεί εγώ είναι που διαφωνώ και λέω αυτό που γράφω στον τίτλο του άρθρου. Πείτε εσείς ρε παιδιά, από πότε η αμπαλία λέγεται ατυχία; Ατυχία είναι που τον Γεωργιάδη τον βγάζει πολύ ωραία μπαλιά ο Τζιόλης τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και χάνει μόνος του το κοντρόλ; Είναι δυνατόν ρε παιδιά, παίκτης επιπέδου Α΄ Εθνικής να είναι μόνος του και να χάνει το κοντρόλ; Και δεν είναι μόνο ο Γεωργιάδης. Και άλλοι πολύ παίκτες χθες δεν μπορούσανε να κάνουν κοντρόλ σε πάσα από τα δύο μέτρα, πχ ο Λούκας που σε δύο-τρεις φάσεις του συνέβη αυτό. Ατυχία είναι που ο Κλάους μονάχος στο ένα μέτρο από την εστία του έρχεται η μπάλα και κάνει τσαφ και την στέλνει πλάγιο; Χάνεται τέτοιο γκολ από τον Κλάους; Τα περισσότερα γκολ του έτσι τα έχει βάλει, μέσα στην περιοχή μπροστά στο τέρμα. Για μένα στο μόνο που ήταν άτυχος χθες ο ΠΑΟΚ ήταν στο πέναλτι, έτσι όπως έγινε και έτσι όπως μπήκε η μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο. Δεν άξιζε χθες στην ομάδα μου να φάει τέτοιο γκολ έτσι όπως ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να στέκεται και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο από τη Μέταλιστ. Ατυχία είναι που στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε μια μόνο τελική προσπάθεια και αυτή πάνω στον τερματοφύλακα; Ατυχία είναι που οι άλλοι είχανε τερματοφύλακα που κάθε φορά του έφευγε η μπάλα σαν να έκαιγε και κανένας αφού αυτό έγινε πολλές φορές δεν ήταν κοντά του να πάρει την μπάλα να τη βάλει γκολ; Πόσες φορές τον έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια τον άλλον τον χαμπέρα τον τερματοφύλακα της Μέταλιστ; Πολλές! Ο Κλάους, ο Σάλπι, ένας παίκτης ρε παιδί μου που ήταν; Ή μήπως ήταν ατυχία που στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν να φάει άλλα τέσσερα τεμάχια; Δείτε μετά το τέλος του άρθρου το βίντεο που έχω με τις φάσεις του αγώνα και πείτε μου εσείς άμα έχω άδικο.

Σίγουρα, η Μέταλιστ είναι πιο έτοιμη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Την πάτησε κάτω όμως ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Εαν ο ΠΑΟΚ έκανε σωστό προγραμματισμό και μεταγραφές καλές, ώστε να διεκδικήσει επάξια την είσοδο στους ομίλους και το πρωτάθλημα αφού αυτός είναι ο στόχος σύμφωνα με τον Σαββίδη, ή έστω να πέρνανε ένα δεκάρι και ένα σέντερ φορ και να παίζανε με αυτήν την ομάδα που είχε χθες ο ΠΑΟΚ η Μέταλιστ θα έφευγε χθες από τη Θεσσαλονίκη με τσουβάλια που θα είχανε μέσα τις μπάλες από τα γκολ που έφαγαν! Αλλά με πορδές αυγά δεν βάφονται. Σίγουρα με αυτό το αποτέλεσμα χθες δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Θεωρώ όμως πως αν ο ΠΑΟΚ την άλλη Τετάρτη κερδίζει 1-0 στο ημίχρονο θα την πάρει την πρόκριση στο τέλος γιατί θα τα χάσουν οι Ουκρανοί. Δύσκολο ναι...Ακατόρθωτο όμως όχι.

Οι φάσεις του αγώνα. Πιστεύω όταν τις δείτε να θυμηθείτε αυτά που γράφω παραπάνω για τα περί ατυχίας..


 
Γράφει Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου