Στοίχιμα


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συναγερμός στην UEFA για το Αμστερνταμ

Συναγερμός στην UEFA για το Αμστερνταμ
Συναγερμός στην UEFA και στην ολλανδική αστυνομία στο Αμστερνταμ και την πόλη του Αλκμάαρ έχει σημάνει τις δύο τελευταίες ημέρες. Η αιτία; Η συνύπαρξη οπαδών τεσσάρων διαφορετικών ευρωπαϊκών ομάδων μόνο ευχάριστη δεν είναι για τους αυστηρούς εκπροσώπους της UEFA.
Τα ΣΠΟΡ έχοντας διερευνήσει το όλο θέμα στην ουσία του, αποκαλύπτουν στο σημερινό ρεπορτάζ, όλες τις παραμέτρους και τι ακριβώς συζητήθηκε στα υψηλά κλιμάκια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Εννοείται πως το θέμα απασχολεί έντονα τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Αγιαξ και τη Μίλαν. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Το βράδυ της Τρίτης στο Άμστερνταμ θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Αγιαξ με την Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Αμστερνταμ από νωρίς το πρωί της Τρίτης θα «κάνουν βόλτες» οπαδοί και των δύο ομάδων. Παράλληλα στο
Αμστερνταμ θα βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης και οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι θα αναχωρήσουν το βράδυ της Κυριακής οδικώς από τη Θεσσαλονίκη (κυρίως) με προορισμό την πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Την Τρίτη, αναμένεται να βρίσκονται και οπαδοί του Ολυμπιακού στο Αμστερνταμ καθώς την Τετάρτη το βράδυ η ομάδα τους, αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Αντερλεχτ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απόσταση των Βρυξελών με το Άμστερνταμ είναι 225 χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι άνετη.
Γίνεται αντιληπτό πως κυρίως την προσεχή Τρίτη, η συνύπαρξη στην ίδια πόλη (Αμστερνταμ) οπαδών τεσσάρων διαφορετικών ομάδων προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους αρμόδιους. Μάλιστα έχουν γίνει επαφές ανάμεσα στους επιτελείς των ομάδων το τελευταίο διάστημα, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η UEFA που γνωρίζει το θέμα. Παράλληλα εκπρόσωποι της UEFA με τους οποίους επικοινώνησαν χθες τα ΣΠΟΡ, επιβεβαίωσαν την έντονη ανησυχία που υπάρχει και κυρίως τον συναγερμό που έχει σημάνει στις τάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αλλά και της ολλανδικής αστυνομίας. Προβλέπονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας για να μην συμβεί το παραμικρό και η ολλανδική αστυνομία θα επιχειρήσει να απομονώσει τους οπαδούς των τεσσάρων ομάδων για να κυλήσουν όλα ομαλά, την ημέρα της συνύπαρξής τους. Απαντες πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή.
ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΟ 1997
Συνύπαρξη οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού σε πόλη του εξωτερικού είχαμε πριν από αρκετά χρόνια. Στην Μαδρίτη πιο συγκεκριμένα.
Ανάλογη κινητοποίηση της UEFA και της αστυνομίας είχε γίνει στην Μαδρίτη τον Νοέμβριο του 1997. Τότε ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Ατλέτικο και μια ημέρα αργότερα αγωνίστηκε για το Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα για μία ημέρα υπήρξε συνύπαρξη στην ισπανική πρωτεύουσα οπαδών του ΠΑΟΚ (ήταν περισσότεροι σε όγκο) με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το ευχάριστο είναι πως τότε δεν συνέβη το παραμικρό, όμως η κινητοποίηση της UEFA και της ισπανικής αστυνομίας ήταν επιβλητική.
Οσον αφορά την αναμέτρηση της Αλκμάαρ με τον ΠΑΟΚ, είχαμε αναφέρει στα ΣΠΟΡ από την πρώτη στιγμή πως 750 εισιτήρια αντιστοιχούν για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η τιμή κάθε εισιτηρίου είναι 17,5 ευρώ. Η μετακίνηση της πλειοψηφίας των οπαδών του ΠΑΟΚ θα γίνει με λεωφορεία που έχουν ναυλώσει. Και στο Αλκμάαρ που απέχει 40 χιλιόμετρα από το Αμστερνταμ αναμένεται να εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Και εκεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η UEFA παραμονεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου