Στοίχιμα


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η δράση του κυκλώματος

Συνεχίζεται η δράση του κυκλώματος
Όσοι δεν ήξεραν παραξενεύονται... Όσοι έχουν –πλέον-μάθει πως δρα το ερυθρόλευκο κύκλωμα ΜΕΤΑ από τους αγώνες πρωταθλήματος, απλώς παρακολουθούν και επιβεβαιώνονται για τις συγκεκριμένες κινήσεις επηρεασμού των διαιτητών...
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-0 χθες και από τα πρώτα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ξεκίνησε η προσπάθεια (πάντα την αρχή και το σύνθημα το ρίχνει ο Σάββας Θεοδωρίδης) για να επιρριφτούν ευθύνες στον Σιδηρόπουλο και τους συνεργάτες του. «Ένα φάουλ, μία κάρτα, ένα ανάποδο πλάγιο και ένα λεπτό καθυστερήσεων...». Με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθεί το οργανωμένο κύκλωμα να δημιουργήσει εντυπώσεις που ίσως οδηγήσουν και στην τιμωρία του διαιτητή ο οποίος «τόλμησε» να σφυρίξει σε ματς του Ολυμπιακού που έληξε ισόπαλο
Όλα αυτά για ένα παιχνίδι στο οποίο και ο πλέον αντικειμενικός είδε ότι η διαιτησία συνολικά παίζει Ολυμπιακό σε ένα ποσοστό 40-60 τουλάχιστον. Αυτό βέβαια το 40-60 δεν φθάνει –και δεν θα φθάσει- στην ομάδα του Μίτσελ για να κερδίσει αρκετά ματς στην Ελλάδα.
Πέρα από τα όσα ωραία γράφει ο Νικολακόπουλος (που δεν μπορεί να μην αναφερθεί και στις φάσεις που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός) υπάρχουν και τα μηνύματα που περνάνε γνωστές ιστοσελίδες τις οποίες ΚΑΚΩΣ όλοι αντιγράφουν για να πάρουν πληροφορίες για την απόδοση των διαιτητών και τις εκθέσεις των παρατηρητών. Πληροφορίες που ποτέ κανείς δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.
Για παράδειγμα αναφέρθηκε για το ματς Παναιτωλικός – Ολυμπιακός εκεί που φροντίζουν και περνάνε τα μηνύματά τους γράφοντας μεταξύ άλλων ότι ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος περίμενε καλύτερη απόδοση και πιο αυστηρό στον πειθαρχικό τομέα αφού... ο Μπακάκης που έκανε φάουλ από πίσω έμεινε ατιμώρητος ενώ ο Μπικιέ ήταν συνεχώς διαμαρτυρόμενος και γλίτωσε την κόκκινη( είχε κίτρινη). Συνεχίζουν με το ότι ο Σπυρόπουλος είπε ότι θα κάνει χρήση βίντεο για κάποιες φάσεις όπως εκείνη στο 90 που ενώ εκτελεί το φάουλ ο Χολέμπας ο Γκάλο φαίνεται από την τηλεόραση να κρατάει τον Κάμπελ μέσα στη περιοχή για να μην κινηθεί προς την μπάλα. Για τους βοηθούς περνάνε το ότι.. σωστά ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ακύρωσε το τέρμα του Μήτρογλου αφού ήταν εκτεθειμένος αλλά του ξέφυγε στο Α μέρος ένα οφσαιντ με τον Καμαρά χωρίς συνέπειες... Μόνο αυτά τους συμφέρει να περάσουν ως ρεπορτάζ από τις απόψεις του παρατηρητή!
Και όλοι σήμερα (όπως και εμείς για να καταδείξουμε πως λειτουργούν) αναπαράγουν αυτό το κείμενο, το οποίο απλώς καταφέρνει να περάσει το μήνυμα. Που θα είναι πιο ξεκάθαρο αν τυχόν τιμωρηθεί ο Σιδηρόπουλος και ο βοηθός όπως μάλιστα τολμάνε να διαδώσουν!
Και όλα αυτά για ένα ματς (που πλέον αναγκαζόμαστε να κρατάμε φάση προς φάση) όπου μεταξύ άλλων:
Στο 15΄ ο Μπακάκης κόβεται για ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 38΄δεν δίνεται καθαρό φάουλ στο Καμαρά σε ευνοϊκή θέση. Στο 45΄ ο Σαβιόλα κερδίζει ανύπαρκτο φάουλ σε ευνοϊκή θέση. Στο 55΄ δεν δίνεται πεντακάθαρο φάουλ υπέρ του Θεοδωρίδη, ενώ λίγο μετά σφυρίζει παράβαση του Κούσα που έδιωξε καθαρά την μπάλα σε φάση με τον Μήτρογλου.
Στο 64΄ ο Μήτρογλου «σπάει» το παγκόσμιο ρεκόρ οφσάιντ (πάνω από δύο μέτρα) για να σκοράρει, αλλά ο βοηθός «κάνει» πως βλέπει τίποτα και φυσικά στο 90΄ η τελευταία φάση του Ολυμπιακού ξεκινάει από ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Βάις.
Και όόόλα αυτά σε ματς που ο Ολυμπιακός –και πάλι- δεν πήρε καμία κίτρινη κάρτα, γιατί πολύ απλά αυτό «απαγορεύεται».
Έτσι –και χειρότερα- δρουν οι άλλοι, στον ΠΑΟΚ λένε ότι ξέρουν και την δεδομένη χρονική στιγμή απλώς καταγράφουν τι συμβαίνει...
Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν «παίζεται»! Το έχει «δουλέψει» χρόνια στο παρασκήνιο και χωρίς να φαίνεται κάνει την δουλειά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου