Στοίχιμα


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στους ομίλους και από την 13η θέση

Με τα έως τώρα δεδομένα οι 12 πρώτες χώρες στον πίνακα της UEFA αποκτούν αυτομάτως το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League.
To ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί με την 13η θέση που καταλαμβάνει η Ελλάδα έχοντας μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με την Ελβετία.
Οι Δανοί παίρνουν μέρος στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης μολονότι βρίσκονταν στην 13η θέση της κατάταξης διότι οι φιναλίστ του Champions League Μπάγερν και Ντόρτμουντ βρίσκονταν στους ομίλους χάρη στις επιδόσεις τους στην περυσινή Μπουντεσλίγκα.
Η UEFA από την τριετία 2015-2018 αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές. 'Ετσι, μεταξύ άλλων θα δίνει το δικαίωμα και στον κάτοχο του Europa League να μετέχει στα πλέι-οφ του Champions League σε περίπτωση που δεν τερματίσει στις προνομιούχες θέσεις στο πρωτάθλημα της χώρας που μετέχει αλλά και απευθείας στους ομίλους εάν η ομάδα που κατακτήσει το Champions League έχει εξασφαλίσει την θέση της στους "32".
Αυτό σημαίνει για να καταφέρει ο πρωταθλητής της 13ης χώρας στην κατάταξη της UEFA -εν προκειμένω η Ελλάδα-  να πάρει μέρος απευθείας στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα πρέπει και οι δύο κάτοχοι των ευρωπαϊκών κυπέλλων (Champions League και Εuropa League) να έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Champions League.
Για παράδειγμα με τα περυσινά δεδομένα όπου η Μπάγερν Μονάχου (Champions League) και η Τσέλσι (Europa League) προκρίθηκαν μέσω των πρωταθλημάτων τους στους ομίλους του Champions League.
Αυτό συνεπάγεται πως και ο Ολυμπιακός με τα περυσινά  δεδομένα ακόμη και από την 13η θέση της Ελλάδας θα μπορούσε να προκριθεί απευθείας στους "32" του Champions League.
Δύσκολο αλλά όχι απίθανο...
ΠΗΓΗ SPORT24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου