Στοίχιμα


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

"Την Τρίτη η τροπολογία για τα χρέη του ΠΑΟΚ"

"Την Τρίτη η τροπολογία για τα χρέη του ΠΑΟΚ"
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 για τη χθεσινή συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη και τις ενέργειες που ξεκίνησαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση βουλευτές για την τροπολογία σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών του ΠΑΟΚ.
Για τη χθεσινή συνάντηση στο «Μακεδονία Παλάς:
«Ο κ. Σαββίδης μας παρουσίασε ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Δε θα το έλεγα φιλόδοξο. Είναι ένα σχέδιο με αναπτυξιακό χαρακτήρα και πολλές διαστάσεις και με πολλές προεκτάσεις. Ετσι πρέπει να το δούμε. Ερχονται χρήματα από το εξωτερικό και αυτό έχει τεράστια σημασία σε μια χώρα σε κρίση, που δημιουργούνται θέσεις εργασίας που κινητοποιούν κόσμο.
Είναι πρωτοποριακό το κέντρο αποκατάστασης για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Φυσικά και η ακαδημία με τα εκατοντάδες παιδιά που θα αξιοποιηθούν αθλητικά. Όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν. Δε μας άφησε ασυγκίνητους εμάς τους βουλευτές.
Η τεκμηρίωση ήταν σαφής, Το ότι φέρνει χρήμα από το εξωτερικό και το ότι θέλει να πληρώσει σε μία δόση το χρωστούμενο κεφάλαιο, χωρίς τόκους κα προσαυξήσεις, και είναι φυσιολογικό αυτό. Για αυτό αγκαλιάστηκε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων».
Για την τροπολογία που είναι να κατατεθεί:
«Το είδαμε κάποιοι βουλευτές. Τη δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ μπαίνει μπροστά για την ευρύτερη περιοχή. Δε μπαίνει η υποστήριξη κομματικά ή σωματειακά. Δεν αισθάνομαι ότι γίνεται χάρη στον ΠΑΟΚ. Είναι μια πρόκληση στο αίσθημα ευθύνης του καθενός μας. Πρέπει να πείσουμε το υπουργείο και τον υπουργό κανονικά. Να γίνει μια τέτοια ρύθμιση για όλες τις ΠΑΕ γιατί, και το κράτος θα επωφεληθεί και τα σωματεία θα επωφεληθούν. Δεν είναι λύση να υποβιβάζουμε το σωματείο και από αυτό το κράτος μόνο χάνει. Από τη ζημία κέρδος δε βγαίνει. Εδώ πρέπει να πληρωθεί το κεφάλαιο που είναι στα 11 εκάτ, και θα είναι όλοι ωφελημένοι. Μετά θα έχουμε ένα κοινωνικό και αθλητικό πολλαπλασιαστή».
Για τις κινήσεις που γίνονται από χθες:
«Ηδη επεξεργάζονται την τροπολογία, περισσότερο όποιοι εξειδικεύονται πιο πολύ στα οικονομικά, Θέλουμε να είναι τέλεια και να δημιουργηθεί άλλοθι να μην υπογραφεί. Θέλουμε να είναι μια υπερκομματική τροπολογία για να μη γίνει καμία μικροκομματική εκμετάλλευση γιατί τέτοιου είδους παιχνίδια είναι επικίνδυνα».
Για τη διαδικασία που ακολουθείται:
«Θα κατατεθεί θα πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα κοστολογηθεί από εκεί και πριν το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί. Θα παλέψουμε με το χρόνο για να πάρουμε τη θετική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου κα από εκεί και πέρα με τις υπογραφές τουλάχιστον των βουλευτών της Βορείου Ελλάδους, όταν έρθει στη Βουλή να τύχει καθολικής ψήφισης. Πιστεύω ότι δε θα μείνει ασυγκίνητος και ο υπουργός σε μια τροπολογία από βουλευτές όλων των κομμάτων. Εφόσον υπάρχει βούληση αυτό πρέπει να γίνει για όλες τις ποδοσφαιρικές εταιρίες που θέλουν να πληρώσουν. Δε μας περισσεύει κανένα ευρώ».
Για το πότε θα κατατεθεί η τροπολογία:
«Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη θα είμαστε σε θέση να την υπογράψουμε και να την καταθέσουμε. Χθες ήμασταν βουλευτές από όλα τα κόμματα. Θα ήθελα να υπάρξουν υπογραφές από όλα τα κόμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου