Στοίχιμα


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιατρικός “φάκελος” παικτών

Ιατρικός “φάκελος” παικτών
Αρχείο με "ιατρικό φάκελο" κάθε παίκτη της ομάδας δημιουργείται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την αγορά εξειδικευμένου μηχανήματος, με το οποίο είναι δυνατή η εμφάνιση αποτελεσμάτων των αιματολογικών εξετάσεων αμέσως μετά την αιμοληψία.
Χθες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε με μήνυμα στο "twitter" για τις προληπτικές εξετάσεις που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν λίγο αίμα προκειμένου να φανεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Η χρονική περίοδο που συμβαίνει αυτό όμως, δεν είναι τυχαία ή συμπτωματική.
Συνέβη την πρώτη επιβαρημένη εβδομάδα, από τις συνολικά δέκα που θα έχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τα Χριστούγεννα, στην διάρκεια της οποίας η ομάδα θα δίνει τρία παιχνίδια μέσα σε εφτά μέρες. Και αυτό συνέβη, ώστε σταδιακά, με τις αιμοληψίες και τα άμεσα αποτελέσματα που θα έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του Δικεφάλου, να δημιουργηθεί ένα αρχείο για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, ένας "ιατρικός φάκελος" δηλαδή, που μπορεί ν' αποδειχθεί πολύτιμος σύμβουλος του τεχνικού τιμ.
Με αυτήν την διαδικασία, δεν φαίνεται μόνο ο δείκτης κούρασης ή επιβάρυνσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και άλλες λεπτομέρειες της φυσιολογίας και της γενικότερης κατάστασης που βρίσκεται ο οργανισμός κάθε παίκτη. Οσο περνάει ο καιρός, θα γίνεται σύγκριση δεδομένων για να φανούν τυχόν αλλαγές ή διακυμάνσεις στα αποτελέσματα, με τις παραμέτρους να είναι πολλές και να σχετίζονται με μία σειρά λεπτομερειών για τον οργανισμό κάθε παίκτη.
Όλα αυτά βέβαια, είναι πιο εύκολα τώρα, με την αγορά αυτού του εξειδικευμένου μηχανήματος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δίνει την δυνατότητα άμεσης "τροφοδότησης" του αρχείου, ώστε η διαδικασία να γίνεται γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου