Στοίχιμα


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πήρε «Μακεδονία Παλλάς», πάει για ΣΕΚΑΠ

Πήρε «Μακεδονία Παλλάς», πάει για ΣΕΚΑΠ


Οι επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, εκτός ποδοσφαίρου, συνεχίζονται μετά την «απόκτηση» του Μακεδονία Παλλάς
Το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλλάς» έχει περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη για τους επόμενους μήνες, έπειτα και από τη συνεδρίαση του δ.σ. του ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το ακίνητο.
Αυτό ήταν ουσιαστικά και το πρώτο... απόκτημα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ εκτός ποδοσφαίρου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι επενδυτικές του κινήσεις.
Επόμενος στόχος φέρεται να είναι η ΣΕΚΑΠ και όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», ως το τέλος της εβδομάδας ο ομογενής επιχειρηματίας έχει προθεσμία να καταθέσει τη βελτιωμένη δεσμευτική του πρόταση για την ελληνική βιομηχανία καπνού.
«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα περιμένει ο ειδικός εκκαθαριστής της ΣΕΚΑΠ τη νέα βελτιωμένη δεσμευτική πρόταση του Ρώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία.
Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταθέσει την προσφορά του για την εξαγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ, ωστόσο έχει ζητηθεί νέα βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά που θα συνοδεύεται από τραπεζική εγγυητική επιστολή.
Η προσφορά του κ. Σαββίδη θα περιλαμβάνει το ύψος του τιμήματος της εξαγοράς, που προσδιορίζεται από την τιμή της μετοχής και το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για να διασφαλισθεί η ταμειακή επάρκεια της επιχείρησης, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι οποίες στο τέλος του 2011 ανέρχονταν στις 252.
Εφόσον δεν υποβληθεί νέα δεσμευτική προσφορά από τον κ. Σαββίδη τις επόμενες μέρες, εκτιμάται ότι την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στο επιχειρηματικό σχήμα της τουρκικής Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S και της Ελγέκα ή να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου