Στοίχιμα


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δεν περνάει στα χέρια του Σαββίδη η ΕΥΑΘ

Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη δεν συνεχίζει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ΕΥΑΘ γιατί σύμφωνα με την ιστοσελίδα "voria.gr" κατέθεσε πρόταση χωρίς να έχει εξασφαλίσει συνεργασία με εταιρεία του κλάδου ύδρευσης.
Αναλυτικά το δημοσίευμα: "Δύο κοινοπρακτικά σχήματα, από τα τέσσερα που είχαν υποβάλει προσφορές, πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του 51% της ΕΥΑΘ. Ειδικότερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα τα δυο επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ):
SUEZ Environment SAS - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε.
MEKOROT Development and Enterprise Ltd  - Γ. Αποστολόπουλος A.E. Συμμετοχών- MIYA Water Projects Netherlands BV - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ABET
Από τη δεύτερη φάση αποκλείστηκε η εταιρεία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, επειδή κατέθεσε πρόταση χωρίς να έχει εξασφαλίσει συνεργασία με εταιρεία του κλάδου ύδρευσης, καθώς η «Κίνηση 136» που είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείριση μέσω συνεταιρισμών. Κατά τη Β’ φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθαρίζουν ότι η αποκρατικοποίηση αφορά την παραχώρηση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης και όχι του δικτύου και των υδάτων που παραμένουν κυριότητα της ΕΥΑΘ Παγίων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα τιμολόγια του νερού καθορίζονται για την πρώτη πενταετία από τη σύμβαση παραχώρησης, ενώ οποιαδήποτε μεταβολή, μετά το πέρας της πενταετίας, θα πρέπει να εγκριθεί από  τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, η οποία παραμένει και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου