Στοίχιμα


Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γκοντσάρεβα, Μαυροφρύδης στο δ.σ. της ΣΕΚΑΠ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας της "Dpnskoy Tabak", εταιρίας συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, με την εκκεθαριστική αρχή της Αγροτικής Τράπεζας για την παραχώρηση της ΣΕΚΑΠ. Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ναυτεμπορική": "Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά και επισήμως η ΣΕΚΑΠ. Η εκκαθαριστική αρχή της Αγροτικής Τράπεζας ανακοίνωσε χθες «την υπογραφή των τελικών συμβατικών κειμένων» με την εταιρεία «Donskoy Tabak JSC» του Ιβάν Σαββίδη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε τη Δευτέρα, και κατόπιν τούτου στη χθεσινή εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ ορίστηκε το νέο -μεταβατικό- ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, με την προσθήκη έξι μελών (τριών Ρώσων και τριών Ελλήνων) από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη στα πέντε παλιά μέλη της διοίκησης (μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος της ΑΤΕ).
Το εν λόγω μεταβατικό δ.σ. συγκροτήθηκε στη συνέχεια σε σώμα με πρόεδρο τον Σεργκέι Σαποτνισκι, πρώτο αντιπρόεδρο ιον Ανέστη Καραπαπάζογλου και εντεταλμένο σύμβουλο τον Ιωάννη Μπιτο. ενώ μετέχουν επίσης οι Δημήτρης Πράτσος (πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ), Βασίλειος Λειβαδίτης, Κοντογιώργος Χρήστος, Μαρία Γκοντσάρεβα (μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνος Φωηάδης, Αλκής Μαυροφρύδης, Ντιάνα Ζουρελίδη και Σεργκέι Ρομανόφ.
Αποστολή του μεταβατικού δ.σ. είναι να συγκαλέσει νέα έκτακτη γ.σ. η οποία θα εγκρίνει τη μεταβίβαση των μετοχών, την τροποποίηση του καταστατικού και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από πλευράς του επενδυτή, και αυτές τις διαδικασίες φέρεται να εννοεί η εκκαθαριστική αρχή της ΑΤΕ με την επισήμανση στην ανακοίνωσή της ότι «η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις».
Το τίμημα, πάντως, που προσέφερε ο Ιβάν Σαββίδης δεν έγινε γνωστό ούτε με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΤΕ.
Σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τοπικούς κύκλους, η προσφορά Σαββίδη φέρεται να ήταν ελαφρά μεγαλύτερη από εκείνη της ελληνοτουρκικής κοινοπραξίας Seba-Ελγέκα, που σύμφωνα με «διαρροές» ήταν της τάξης των 4648 εκατ. ευρώ, ήτοι να κινείται στην ακτίνα των 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων για την απόκτηση των μετοχών της ΑΤΕ και της ΣΕΚΕ φέρεται να διατέθηκαν περί τα 6,5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την κάλυψη των χρεών της εταιρείας. (Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη απόπειρα πώλησης της ΣΕΚΑΠ η τότε υποψήφια επενδυτής ινδική εταιρεία Bommidala προγραμμάηζε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ.)". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου