Στοίχιμα


Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ο Σαββίδης και το αεροδρόμιο του Ροστόφ

Ο Ιβάν Σαββίδης κοντράρεται για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ροστόφ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα "vedomosti.ru". Από το ρεπορτάζ γίνεται γνωστό πως σε περίπτωση που το χάσει, η εταιρεία "Renova" δημιουργώντας μία κοινοπραξία με τις Αρχές του Ροστόφ θα είναι σε θέση να πάρει την διαχείριση του αερολιμένα. Η υπόθεση έχει ως εξής:
Το Διαιτητικό Δικαστήριο του Ροστόφ ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Υπουργείου που έχει στην κατοχή του το ακίνητο και τους μετόχους που μειοψηφούν στο αεροδρόμιο και διέταξε τον Σαββίδη να στείλει το μέρισμα του 10% των καθαρών κερδών του για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2012, όπως δήλωσε υπεύθυνος του αεροδρομίου. Οι μέτοχοι του αεροδρομίου -πρώην υπάλληλοι, τώρα συνταξιούχοι-, όπως γράφεται, στερούνται αυτό το πρόσθετο εισόδημα και έχουν κάνει αγωγή. Αν, μάλιστα, η απόφαση τεθεί σε ισχύ, τότε η εταιρεία "AGROKOM" του Ιβάν Σαββίδη θα χάσει τον έλεγχο του αερολιμένα.
Η εταιρεία "AGROKOM" κατέχει το 33% του αεροδρομίου και, όπως αναφέρεται, σχεδόν για 10 χρόνια δεν καταβάλλει τα μερίσματα στους μετόχους που μειοψηφούν στο αεροδρόμιο. Ετσι, ο Σαββίδης έχει την πλειοψηφία των μετοχών, με ποσοστό 52,52%. "Αν θα πληρώσει τα μερίσματα, θα χάσει τον έλεγχο" τόνισε, εξάλλου, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ροστόφ. Στην περίπτωση αυτή, άλλωστε, οι τοπικοί φορείς θα έχουν το δικαίωμα να διορίσουν νέο γενικό διευθυντή, καθώς και να επενδύσουν στο αεροδρόμιο, αλλά ο εκπρόσωπος της εταιρείας "AGROKOM" υποσχέθηκε να προσφύγει κατά της απόφασης.
"Ο Σαββίδης εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την απόφαση, αφού το δικαστήριο υπερέβη τη δικαιοδοσία του, παρενέβη στα δικαιώματα των μετόχων στη διοίκηση", σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την εταιρεία "AGROKOM". "Η εταιρεία δεν ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει τα μερίσματα και το δικαστήριο δεν θα μπορεί να μας αναγκάσει να το κάνουμε"τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου