Στοίχιμα


Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η FIFA, ο τραυματισμός και το ντεμπούτο

Η FIFA, ο τραυματισμός και το ντεμπούτο
Χρειάστηκαν να περάσουν δώδεκα χρόνια επαγγελματικής καριέρας, μια απόφαση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ένας ξαφνικός τραυματισμός για να μπορέσει ο Charles Itandje να κάνει την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα του Καμερούν!
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε την εστία των «λιονταριών» στον αγώνα εναντίον του Τόγκο, που βρήκε την ομάδα του Καμερούν νικήτρια με 2-1, χάρη σε δύο γκολ –ποιανού άλλου;- του Samuel Eto'o.
Μέχρι και ένα 24ωρο πριν από την σέντρα του αγώνα, που έγινε στο Stade Ahmadou Ahidjo στην πόλη Yaoundé, τον πρώτο λόγο για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια είχε ο Guy N'dy Assembé που αγωνίζεται στη γαλλική Nancy. Στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής ο Guy N'dy Assembé δεν πήρε μέρος και έτσι άνοιξε ο δρόμος για το ντεμπούτο του Itandje, ο οποίος αν και δέχθηκε ένα γκολ στην αναμέτρηση του Σαββάτου βαθμολογήθηκε με 7 για την συνολική απόδοσή του.
Μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στην Γαλλία, η πρώτη επιλογή του Charles Itandje ήταν οι μικρές εθνικές ομάδες των «τρικολόρ» και έκανε κάποιες εμφανίσεις με την εθνική ομάδα των ελπίδων (under 21) της Γαλλίας, ειδικά μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της RC Lens.
Βλέποντας, όμως, ότι πολύ δύσκολα θα ανοίξει και η πόρτα της πρώτης ομάδας της Γαλλίας, ο Itandje,αποφάσισε να ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αγωνίζεται μόνο με την εθνική ομάδα του Καμερούν. Χρειάστηκε η παρέμβαση και η απόφαση της FIFA, που τον Οκτώβριο του 2010, ξεκαθάρισε ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου