Στοίχιμα


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

"Αύριο η έφεση, ελπίζουμε σε άλλη αντιμετώπιση"

"Αύριο η έφεση, ελπίζουμε σε άλλη αντιμετώπιση"
Ο Λάμπρος Μπίρδας που ήταν ένας εκ των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που υπερασπίστηκε τον Δ.Σαλπιγγίδη στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, μιλησε για την υπόθεση και την έφεση που θα σκηθεί.
Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Αθλητικό Μετρόπολις:
"Δεν υπήρχε άλλη ποινή. Ή θα πήγαινε στην ανάρμοστη συμπεριφορά που είναι μία αγωνιστική ή θα πήγαινε στην έργω εξύβριση που είναι 4+2. Νομικά είναι οριακά η απόφαση".
Σε ότι έχει να κάνει με την εκδίκαση της υπόθεσης πρόσθεσε: "Ήταν πολυτελής από πλευράς χρόνου. Το φύλλο αγώνα είναι σαν ευαγγέλιο, δεν δέχεται ανταπόδειξη.
Εμείς το παραθυράκι που προσπαθήσαμε να βρούμε για να μετατρέψουμε το παράπτωμα από έργω εξύβριση σε ανάρμοστη συμπεριφορά, ήταν η ασάφεια στον ορισμό του και να δείξουμε στην Επιτροπή ότι ήταν στη δική της κυρίαρχη ευχέρεια ο χαρακτηρισμός του παραπτώματος".
Όσο για το αν μετρά ο πρότερος έντιμος βίος του Σαλπιγγίδη, επεσήμανε: "Τυπικά, οι λόγοι άρνησης του άδικου της ποινής, όπως η δικαιολογημένη αγανάκτηση, ο πρότερο βίος, δεν εφαρμόζονται στο αθλητικό δίκαιο.
Η μοναδική περίπτωση να άλλαζε η ποινή ήταν να χαρακτηριζόταν διαφορετικά η παράβαση. Το video που παρουσιάσαμε δεν ήταν νομικό μέσο, αλλά υποβοηθητικό. Εκτός της φάσης του Σαλπιγγίδη, δείξαμε άλλες σκηνές σε Video και συγκεκριμένα του Ντιόγο που η προέκταση του χεριού του ήταν μεγαλοπρεπής και έμεινε ατιμώρητη".
Τέλος, προανήγγειλε άμεσα έφεση: "Την έφεση θα την καταθέσουμε αύριο και θα ζητήσουμε να συνεδριάσει η Επιτροπή την Τετάρτη. Είναι άλλη Επιτροπή, είναι εμπειρότερη και ελπίζουμε να πάει διαφορετικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου