Στοίχιμα


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αγωνία Σαββίδη λόγω... τρόικας

Αγωνία Σαββίδη λόγω... τρόικας
Η έκτακτη γενική συνέλευση που ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις 11 Απριλίου καταδεικνύει τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη για να κάνει πράξη άλλη μια υπόσχεσή του.
Τη δημιουργία «αιρετής» διοίκησης στην ΠΑΕ, που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι έπειτα από περίπου επτά χρόνια ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει διοίκηση που θα έχει ευθύνη για όλα τα χρέη.
Ητοι για 45 εκατ. ευρώ, περίπου. Αυτό όλο όμως με μία προυπόθεση: τη ρύθμιση των χρεών από την κυβέρνηση, όπως έχει ζητήσει εδώ και δύο μήνες ο Ιβάν Σαββίδης. Το ζήτημα αυτό φαίνεται να «τελματώνει» μετά το πρόσφατο «μπλόκο» της τρόικας στις προτάσεις της κυβέρνησης για ρύθμιση των χρεών σε εταιρείες και δανειολήπτες. Ο Σαββίδης αισιοδοξεί ότι η πρότασή του θα γίνει δεκτή και ο ΠΑΟΚ θα υπαχθεί σε νέο καθεστώς, πληρώνοντας εφάπαξ το πρωτογενές κεφάλαιο, δηλαδή 11,5 εκατ. ευρώ. Αν δεν περάσει η πρότασή του, τότε η ανάδειξη νέας διοίκησης είναι ένα δύσκολο σταυρόλεξο για τον ομογενή επιχειρηματία, που μπορεί να έβαλε ήδη 25 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τόσο... τρελός για να αναλάβει χρέη πάνω από 45 εκατ. ευρώ σε μία εβδομάδα!
Από την άλλη όμως θεωρείται πολύ πιθανό μια διοίκηση Πρωτοδικείου -και πάλι- να απορριφθεί από το δικαστήριο, καθώς ο ΠΑΟΚ από τη διοίκηση Ζαγοράκη κι έκτοτε είχε συνεχώς «επιτροπές διοίκησης». Την τελευταία φορά το δικαστήριο είχε προειδοποιήσει, κάτι που έχουν επισημάνει στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου