Στοίχιμα


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πήρε την ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης

Το πρωί της Παρασκευής (29/3) η υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την μεταβίβαση του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, με την "Donskoy Tabak JSC" του Σαββίδη να κερδίζει την... κούρσα από τις υπόλοιπες τρεις ετιαρίες  (τη γαλλική Biosyntec S.A. την τουρκική European Tobacco A.S. και την ελληνοτουρκική συνεργασία των Seba/Ελγέκα). Η σχετική ανακοίνωση έχε ως εξής:
"Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) ανακοινώνει, στο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, την ανακήρυξη της εταιρίας DONSKOY TABAK JSC  ως Προτιμητέου Υποψήφιου και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση και δημοσιεύεται με αποκλειστική ευθύνη του Ειδικού Εκκαθαριστή".
Πλέον, η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη, Donskoy Tabak JSC συγκεντρώνει περίπου τιο 85% των μετοχών της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, αφού, ως γνωστό, είχε έρθει σε συμφωνία και με τη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ), δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο, για να του μεταβιβαστεί το 34,18% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.
Η ΣΕΚΕ είχε συμφωνήσει με τον Σαζββίδη, καθώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε εγγυηθεί στο σύνολό τους τις θέσεις εργασίας της ΣΕΚΑΠ (περίπου 250 άτομα) και είχε συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα τρία χρόνια ελληνικά καπνά τα οποία θα εξάγονται στη Ρωσία στην Donskoy Tabak JSC.
Έτσι, ο 54χρονος επιχειρηματίας μετρά πλέον τρεις επίχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Μακεδονία Παλλάς και ΣΕΚΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου