Στοίχιμα


Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μία μέρα, ένα Κύπελλο, μία πρόκριση

Μία μέρα, ένα Κύπελλο, μία πρόκριση (video)

Η 16η Μαρτίου είναι μία πολύ σημαδιακή ημέρα για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Συνέπεσε να διεξάγεται και το παιχνίδι με τον Άρη στις 16/3, αλλά σαν σήμερα το 1994 ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κόρατς κι ένα χρόνο νωρίτερα, εξασφάλισε την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Αθήνας.



Τα όσα έγιναν το 1994 στην Τεργέστη είναι γνωστά. Εχουν ειπωθεί άλλωστε τόσες πολλές φορές μέχρι τώρα. Παραμένουν όμως πάντα μία γλυκιά ανάμνηση και τώρα ίσως είναι και κάτι παραπάνω με την ευτυχή συγκυρία της παρουσίας του Σούλη Μαρκόπουλου στη θέση του προπονητή (όπως και τότε) και του τότε αρχηγού Μπάνε Πρέλεβιτς στη θέση του προέδρου…

Εκείνο το παιχνίδι στην Τεργέστη έχει μείνει στη μνήμη όλων σαν το απόλυτο παιχνίδι. Από το σκορ και τη νίκη του ΠΑΟΚ με 100-91 μέχρι τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (96,2% στις βολές, 63,2% στα δίποντα και 81,8% στα τρίποντα). Τα στατιστικά του αγώνα υπάρχουν εδώ, ενώ για όσους θέλουν να θυμηθούν ξανά εκείνο το παιχνίδι, υπάρχουν και δύο βίντεο που ακολουθούν με όλο το παιχνίδι, αλλά κι ένα από τα αφιερώματα του PAOK24 στο θρίαμβο της Τεργέστης.

Ένα χρόνο νωρίτερα πάντως, στις 16 Μαρτίου του 1993, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει μία ακόμη σπουδαία νίκη με 81-65 επί της Ορτέζ και είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Αθήνας.
ΠΗΓΗ PAOK24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου