Στοίχιμα


Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζει αλλαγές η ΟΥΕΦΑ

Ετοιμάζει αλλαγές η ΟΥΕΦΑ
Οι υπεύθυνοι της ΟΥΕΦΑ καταστρώνουν τα πλάνα τους για την τριετία 2015-2018 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εν όψει της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τη SportDay, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ετοιμάζει από τώρα το πλάνο των επόμενων χρόνων και συγκεκριμένα από το 2015 και μετά.
Το πρότζεκτ της UEFA θα βασιστεί σε τρεις άξονες.
Πρώτον, στις ομάδες από το Europa στο Champions League. Θεωρείται σίγουρο ότι ο νικητής του Europa League θα συμμετάσχει αυτόματα στους ομίλους του Champions League, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης ή οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Europa League να παίρνουν αυτόματα το «εισιτήριο» συμμετοχής στο Champions League.
Δεύτερον, να μην υπάρχουν αδιάφορα ματς στους ομίλους αφού οι μεγάλες ομάδες μπορεί να έχουν και μαθηματικά εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση χωρίς να χρειαστεί η τελευταία αγωνιστική με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν τις ρεζέρβες για να ξεκουράσουν τους βασικούς για τις υποχρεώσεις που έχουν σε εγχώριο επίπεδο.
Για αυτό τον λόγο η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανταμείψει» με διάφορους τρόπους τους... αδιάφορους των τελευταίων αγωνιστικών των ομίλων, όχι μόνο με κάποιο οικονομικό μπόνους, αλλά να υπάρχει ένα βαθμολογικό κίνητρο. Δηλαδή, να οι εν λόγω ομάδες να παίρνουν κάποιο βαθμό παραπάνω με συγκριμένα κριτήρια και συνθήκες.
Τρίτον, θα υπάρξουν αλλαγές και στα προκριματικά. Στόχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι να μειωθούν οι καλοκαιρινοί αγώνες και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνονται μονά παιχνίδια αντί διπλών σε μια ή περισσότερες προκριματικές φάσεις! Μια άλλη πρόταση είναι η παγίωση και γεωγραφικών κριτηρίων στις πρώτες προκριματικές φάσεις, για να αποφεύγονται τα μεγάλα ταξίδια των ομάδων από την αρχή της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου