Στοίχιμα


Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πέρασε από τα Χανιά

Με άμυνα γρανίτη πήρε το διπλό! (photos)
Στα Χανιά, ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε με 2-1 τον Πλατανιά για την 25η αγωνιστική της Super League, αν και έπαιζε από το 46' με "10" παίκτες και από το 76' με "9", λόγω αποβολής των Σταφυλίδη και Σαλπιγγίδη.
Mε πολλές αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τα τελευταία του παιχνίδια παρατάχτηκε στα Περιβόλια ο ΠΑΟΚ, είτε εξ ανάγκης είτε λόγω επιλογής του τεχνικού team. Ο Δώνης κατέβασε μια ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας τους Σίλντενφελντ και Κουμάλο, ενώ στα πλάγια τους Σταφυλίδη και Κωνσταντινίδη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν ο Κάτσε και ο Λάζαρ, με τους Καμαρά και Ολίσε στις πτέρυγες. Το επιθετικό δίδυμο το αποτελούσαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε ένα 4-4-2.
Ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Ήταν το 3ο λεπτό όταν ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας του Πλατανιά να απομακρύνει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ολίσε και δεχόμενος την μπάλα από κεφαλιά του Σίλντενφελντ, άνοιξε το σκορ από κοντά.
Στη συνέχεια η ομάδα οπισθοχώρησε, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, κυνηγούσαν τις φάσεις και στο 24' ισοφάρισαν με ... αυτογκόλ του Ιτάνζ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τετε σούταρε έξω από την περιοχή μας, η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Ιτάνζ, στη συνέχεια στην πλάτη του πορτιέρο και πήγε στα δίκτυα ...
Μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ άρχισε και πάλι να βγαίνει στην επίθεση και αφού στο 31' ο Λαζαρίδης απέκρουσε το σουτ του Καμαρά, ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη (μεγάλη η ευθύνη του Λαζαρίδη του έφυγε η μπάλα). Προηγήθηκε αντεπίθεση με τον Αθανασιάδη και πάσα του Κλάους στον σκόρερ.
Χωρίς κάτι ιδιαίτερο τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο Δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-2. Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα μας έμεινε με «10» λόγω αποβολής του Σταφυλίδη (2η κίτρινη), σε μια φάση στην οποία ο Δελφάκης εξάντλησε την αυστηρότητα και τις επιταγές της κερκίδας.Μιας κερκίδας που σε κάποιες στιγμές έδειξε περίεργα δείγματα με συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης.
Ο Δώνης θα μπορούσε να προστατεύσει τον Σταφυλίδη, καθώς ήταν φανερό από το πρώτο 45λεπτο πως είχε προβλήματα στα μαρκαρίσματα, κάτι που δεν έγινε.
Λίνο – Φωτάκης πέρασαν στις θέσεις των Ολίσε και Αθανασιάδη στο 4-4-1-1 που εκ των πραγμάτων έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Με «10» πλέον ο Δικέφαλος είχε να διαχειριστεί το σκορ και να παίξει με το χρόνο. Καλή στιγμή για να γίνει το 1-3 με τον Σίλντενφελντ στο 57', ο οποίος μετά από εξαιρετική σέντρα του Σαλπιγγίδη βγήκε προ του Λαζαρίδη, αλλά πλάσαρε άουτ.
Στο 76ο λεπτό ο ΠΑΟΚ μένει με "9" καθώς ο Δελφάκης αποβάλλει τον Σαλπιγγίδη μετά από υπόδειξη του βοηθού!!!
Ο Πλατανιάς πίεζε για την ισοφάριση αλλά ανορθόδοξα, καθώς το παιχνίδι του ήταν εξαιρετικά προβλέψιμο. Η άμυνα του ΠΑΟΚ άντεξε στα γεμίσματα των Κρητικών και πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει την 1η θέση στα φετινά play offs.
Τέλος να σημειώσουμε τη μεγάλη βοήθεια που έδωσαν στην ομάδα οι οπαδοί που βρέθηκαν στα Περιβόλια και την στήριξαν στα δύσκολα!!!
Oι συνθέσεις των ομάδων:
Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (63' Γιακουμάκης), Τετε, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε (46' Γκονζάλες ), Μιρτσέτα, Μπέλιτς (72' Ονιέμα) και Αναστασάκος.
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης (50' Φωτάκης), Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81΄Έττο), Ολίσε (50' Λίνο), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου