Στοίχιμα


Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κάθε χρόνο και πιο... νέος

Κάθε χρόνο και πιο... νέος
Τα κατορθώματα του Λίνο με την φανέλα του ΠΑΟΚ και πως έφτασε να ακούει σχεδόν κάθε αγωνιστική ρυθμικά το όνομά του από την κερκίδα.
Ηρθε στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09 και τότε λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν πως θα εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες του "Δικεφάλου". Ο λόγος για τον 36χρονο, πλέον, Αλβες Λίνο, που ακόμη και σήμερα και παρά το περασμένο της ηλικίας του βγάζει τα... κάστανα από την φωτιά.
Ο Βραζιλιάνος άσος έχει φτάσει αισίως τις 197 συμμετοχές και τα 15 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και αποτελεί έναν από τους παίκτες που έχουν γράψει ήδη το ονομά τους στο βιβλίο της "ασπρόμαυρης" ιστορίας. Μπορεί έως τώρα να μην έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον "Δικέφαλο", αλλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ του αναγνωρίζει το γεγονός ότι ποτέ δεν παρουσιάστηκε αδιάφορος και πάντα ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του και σταθερός στην απόδοσή του.


Ακόμη και στα 36 του χρόνια, άλλωστε, ο Λίνο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή του και δεν αγωνίζεται μόνο όταν τίθεται θέμα κούρασης. Κατα τα άλλα είναι από τους ποδοσφαιριστές από τους οποίους ξεκινάει η ενδεκάδα. Φέτος, μέχρι στιγμής μετράει 19 συμμετοχές και παρόλο που δεν έχει σκοράρει, έχει χαρίσει αρκετούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ με τις επελάσεις του από τα αριστερά και τις σέντρες ακριβείας του.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα η συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Βούκιτς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ, η ασίστ στον Αθανασιάδη στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, την συμμετοχή του σε δύο από τα τρία γκολ του "Δικεφάλου" στο ψυχοφθόρο εντός έδρας ματς με την Μακάμπι Χάιφα, την εκτέλεση φάουλ με στόχο το κεφάλι του Κατσουράνη στον αγώνα με τον Εργοτέλη και την σέντρα που έφερε την ισοφάριση στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο...
Δείτε τα σχετικά videos










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου