Στοίχιμα


Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι...

Τα μισά της σεζόν δεν τα έχουμε συμπληρώσει καθώς η χρονιά αλλάζει πριν την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, αλλά μαζί με το Κύπελλο της διοργάνωσης, υπάρχει ένας αριθμός 14 αγώνων όπου σίγουρα μπορούν να βγούνε κάποια πρώτα συμπεράσματα, ενόψει και της συνέχειας.
Τα μεταγραφικά σενάρια για του... χρόνου δίνουν και παίρνουν αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, ας ασχοληθούμε λίγο με το υπάρχον υλικό του δικεφάλου.
Ο έλεγχος  γίνεται για τους παίκτες που θεωρούνται βασικοί, με τα παρακάτω κριτήρια: έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 50% των παιχνιδιών που έχει δώσει η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν, αγωνίζονται τουλάχιστον 20 λεπτά  σε κάθε αγώνα συμμετοχής. Ξεκινάμε λοιπόν...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ηλίας Βούρας: Μέχρι στιγμής έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Καραγκιολίδη με 8 αγώνες. Μετράει 4 γκολ παθητικό και έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις. Παρόλα αυτά,δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να κλειδώσει την θέση.
Φώτης Καραγκιολίδης: Έκανε ντεμπούτο στο Κύπελλο της Γ' Εθνικής και και πήρε φανέλα βασικού από τον μικροτραυματισμό του Βούρα και έπειτα. Έχει δώσει έξι αγώνες με 6 γκολ παθητικό. Δεν έχει χάσει την θέση του βασικού, καθώς την διεκδικεί επί ίσοις όροις από τον Βούρα.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Νίκος Γεωργέας: Πρόκειται για τον αρχηγό της ΑΕΚ ο οποίος δεν έχει χάσει αγώνα μετά το ματς με τον Μανδραικό λόγω της τιμωρίας του με κάρτες. Ο Φούλης, με την μέχρι τώρα παρουσία του, σίγουρα έχει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Πρέπει όμως να πάρει ανάσες καθώς στα τελευταία ματς δείχνει καταπονημένος. Αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Αγροτικό.
Σταύρος Πεταυράκης: Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, πίσω από τον Τσουμάγκα, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο τον τραυματισμό του Τάσου και πήρε θέση βασικού στην αριστερή πλευρά. Σοβαρό και μυαλωμένο παιχνίδι από τον 21χρονο αμυντικό, με πολλές ανάσες. Έχει ξεχωρίσει και έχει αφήσει υποσχέσεις για το μέλλον. Και αυτός έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια!
Σταύρος Σταθάκης: Ξεκίνησε τη σεζόν με το εντυπωσιακό γκολ στην Φυλή επί του Μανδραικού και από τότε έφτασε τις 11 εμφανίσεις μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε δυνατά, αμφισβητήθηκε αλλά ισορρόπησε το κλίμα με κάποιες εμφανίσεις του. Παρόλα αυτά, στα τελευταία ματς έκανε αρκετά λάθη και δυστυχώς για αυτόν, δείχνει αστάθεια στην απόδοση του. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά κάνει βιαστικά λάθη με την μπάλα στα πόδια παρότι δείχνει να έχει καλή τεχνική. Πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά και τότε, σίγουρα και του χρόνου θα βρίσκεται στο ρόστερ
Σωκράτης Τσουκαλάς: Ότι ξεκίνησε ως ο βασικός δεξιός μπας τη σεζόν, αλλά το 2013 τελείωσε και έχει μόνο 4 εμφανίσεις δείχνει πολλά για τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του. Στο ματς με την Κηφισιά φάνηκε, τόσο θετικά όσο όμως και αρνητικά. Θέλει δουλειά αρκετή....
Τάσος Τσουμάγκας: Ξεκίνησε βασικός την χρονιά με τρεις αγώνες, αλλά έδειξε μακριά από τις περσινές του εμφανίσεις και στάθηκε άτυχος με τους τραυματισμούς..Δείχνει πως δύσκολα φέτος να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό το. Πάντως υπολογίζεται και για του χρόνου και για αυτό δεν θα πρέπει να βιαστεί να επιστρέψει, παρά μόνο όταν ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα.
Νίκος Αργυρίου: Πρόκειται για μπακ που έχει προκαλέσει δειλά δειλά τα θετικά σχόλια όσων βρίσκονται στην ομάδα και ιδιαιτέρως του Βασίλη Μπορμπόκη που ήταν παράδειγμα προς μίμηση για την συγκεκριμένη θέση. Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, αλλά τα λάθη του Τσουκαλά, του έδωσαν την δυνατότητα να μπει στην ενδεκάδα και να είναι βασικός. Έχει ταχύτητα και ωριμότητα στο αμυντικό του παιχνίδι, ενώ βγαίνει εξίσου καλά όταν η ΑΕΚ έχει κατοχή. Έχει καλή σέντρα και σίγουρα το μέλλον είναι δικό του. Μέχρι στιγμής μετράει 10 συμμετοχές.

ΜΕΣΟΙ

Δημήτρης Ανάκογλου: Βασικός και αναντικατάστατος ο νεαρός μέσος του δικεφάλου, αλλά άτυχος στο δεύτερο ματς της σεζόν, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο και έφτασε να αγωνιστεί ξανά στις 3/11. Με την επιστροφή του έμεινε μακριά από τις καλές εμφανίσεις, αλλά στα 2 τελευταία ματς δείχνει να ανεβαίνει. Σίγουρα μιλάμε για παίκτη που έχει τις δυνατότητες να κάνει την διαφορά.
Δημήτρης Γροντής: Ξεκίνησε ως αλλαγή στα δύο πρώτα ματς της σεζόν, αλλά στα επόμενα, πήρε φανέλα βασικού και δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης από πέρυσι, αφήνοντας υποσχέσεις για τον μέλλον. Έχει την κάθετη πάσα, έχει έξυπνη κίνηση και φέτος απέκτησε και τσαμπουκά. Στα τελευταία ματς πρόσθεσε το ένας εναντίον ενός και στα θετικά ότι αρχίζει και παίρνει πρωτοβουλίες. Έχει παίξει σε όλα τα ματς της Ένωσης.
Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο: Ο Ισπανός μέσος αποτελεί βαρόμετρο για την ΑΕΚ και όταν αυτός δεν είναι καλά, δυσκολεύεται πολύ ο δικέφαλος. Έχουμε ξαναπεί πως είναι είναι πολυτέλεια για την Γ' και την Β'. Από την έναρξη της περιόδου έχει χάσει ένα ματς λόγω τραυματισμού
Βαγγέλης Πλατέλας: Ένα επίπεδο πάνω ο νεαρός μεσοεπιθετικός που δείχνει στοιχεία που ουδέποτε φανέρωσε στην Ξάνθη.. Είχε ένα σοβαρό τραυματισμός στην πλάτη, στην Καλλιθέα με το Περιστέρι, αλλά επέστρεψε δριμύτερος. Μετράει 11 συμμετοχές και βάζει σημαντική υποψηφιότητα για να βρίσκεται μέσα στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.
Βασίλης Ρόβας: Αποκτήθηκε για την εμπειρία και την ποιότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ στις χαμηλές κατηγορίες. Ξεκίνησε με κάποια λάθη, αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου, αλλά η μεταφορά του στο κέντρο της άμυνας, τον έκανε να διακριθεί και να αποτελεί έναν από τους βασικούς και αναντικατάστατους για τον Τράι. Στα τελευταία ματς όμως έχει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Στα ελαφρυντικά του, πως δεν έχει ξαναπαίξει την θέση ποτέ, αλλά επειδή έχει ποιότητα ως παίκτης για αυτόν τον δοκίμασε στην άμυνα ο προπονητής. Μπορεί με τις ικανότητες του να ανατρέψει το κλίμα κριτικής που δέχεται.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ιβάν Μπρέσεβιτς: Αποκτήθηκε ως ο ξένος επιθετικός που θα βάλει τα εύκολα γκολ και ουσιαστικά η ΑΕΚ επένδυσε πάνω του για το μέλλον. Στην αρχή δεν έδειξε πάρα πολλά και φαινόταν τελείως εκτός κλίματος. Έδειχνε να μην έχει το εύκολο γκολ, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στα τελευταία ματς όμως και μετά από ένα προσωπικό του πρόβλημα, ανέβασε κατοκόρυφα τις μετοχές του και δείχνει να μπορεί να σταθεί στην επιθετική τριπλέτα της ΑΕΚ και τα επόμενα χρόνια. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 12 ματς από τα 13 και μετράει 8 γκολ
Αλεξάντερ Ντακόλ: Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς και μετράει 10 γκολ Έχει ποιότητα και έχει και το γκολ, αυτό που δεν έχει, είναι μια θέση που να δείχνει ότι αποδίδει καλύτερα εκεί. Πότε μόνος του, πότε δίδυμο, πότε πίσω από τον επιθετικό ο Ντακόλ χάνεται. Πάντως δεν έχει πιάσει καμία σπουδαία απόδοση σε κάποια ματς και σίγουρα αν φορτσάρει μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Είναι δεδομένο πως θα είναι στο ρόστερ και του χρόνου.
Ζντράβκο Πόποβιτς: Ήρθε στην ΑΕΚ ως σημαντική προσθήκη, αλλά στα πρώτα ματς (έχασε το δεύτερο του πρωταθλήματος) δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και χρειάστηκε χρόνο. μπήκε στη συνέχεια δυνατά, με 3 γκολ σε συνολικά 5 παιχνίδια και κάπου εκεί... χάθηκε. Εξαφανίστηκε ως ποδοσφαιριστής, παρά τις απανωτές ευκαιρίες που του έδωσε ο Δέλλας. Σίγουρα με τέτοιες εμφανίσεις είναι προτιμότερο ο προπονητής να ρισκάρει στην 4η θέση του ξένου με τον Ράμα που είναι πολύ νεότερος και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν κάποιοι στάνταρ αναπληρωματικοί σε κάθε ματς, απλά μπορούμε να αναφέρουμε 3-4 παίκτες που έχουν την δυνατότητα και ο Δέλλας πιστεύει σε αυτούς. Πρόκειται για τον Ρενάλντο Ράμα, τον Τρύφων Καζβιρόπουλο, τον Ορέστη Παληαρούτα και τον Κώστα Τσούπρο. Πρόκειται για παίκτες που δεν αποκλείεται φέτος να πάρουν κάποια ματς και του χρόνου να αποτελέσουν εκπλήξεις του ρόστερ της Ένωσης.
ΠΗΓΗ SPORT24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου