Στοίχιμα


Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

12.000 € για το ... πεδίο μάχης!

12.000 € για το ... πεδίο μάχης!
To χάδι της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας γνώρισε σήμερα το απόγευμα η ΠΑΕ του Ολυμπιακού, αφού την έβγαλε -ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ- "καθαρή" για επεισόδια οπαδών της!
Το πράμα δείχνει να έχει ξεφύγει τελείως ΚΑΙ στο θέμα της επιβολής τιμωριών προς την ομάδα του ελληνικού δημοσίου, καθώς αν και οι "επιστήμονες" τα έσπασαν πριν το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, για τιμωρία της έδρας τους ούτε λόγος... Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο ματς που έδωσαν στη Λεβαδειά, όπου και πάλι η έδρα έμεινε ... ατιμώρητη!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε εκείνη την περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με το αμύθητο χρηματικό πρόστιμο των  ... 2.500 χιλιάδων ευρώ!!! Εκείνη η ποινή - χάδι προήλθε επειδή το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Λιβαδειά ξεκίνησε με περίπου δέκα λεπτά καθυστέρηση, αφού προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων και τις δυνάμεις τις αστυνομίας. Κάποιοι οπαδοί πέταξαν καθίσματα από καρέκλες, με τις αρχές να απαντούν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων!!!
Με τέτοιες αποφάσεις η συγκεκριμένη επιτροπή χάνει στα μάτια των μη γάβρων ολότελα το κύρος της (θα μου πεις ... ποιανού αυτί ιδρώνει!), ενώ απόλυτα δικαιολογημένη είναι η δυσπιστία των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων στους όποιους θεσμούς δεν έχουν απόλυτα καταπατηθεί από τα γνωστά κέντρα που διαφεντεύουν τον ποδοσφαιρικό ελληνικό χάρτη. Και βέβαια ο καθένας μπορεί να θυμηθεί τι είχε συμβεί σε ανάλογα σκηνικά στα οποία πρωταγωνιστές ήταν οπαδοί άλλων ομάδων, καθώς και το θα είχε συμβεί αν τούτη τη φορά οι αυτουργοί φορούσαν ασπρόμαυρα κασκόλ...
Το παραμύθι του "θέλουμε ένα ακριβοδίκαιο πρωτάθλημα" είναι υπό πλήρη κατάρρευση, καθώς αυτοί που το ευαγγελίζονται, είναι οι ίδιοι που παίζουν με τα μέτρα και τα σταθμά κατά το ... δοκούν! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα καλή μνήμη για να θυμηθεί κανείς τα όσα βλέπαμε να συμβαίνουν τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι αθλητικοί εισαγγελείς έσπευδαν να επέμβουν για ανάλογα επεισόδια στα οποία πρωταγωνιστές ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τότε που παίζοντας με τις λέξεις τα χρακτήριζαν άλλες φορές εκτεταμένα και άλλη φορές ευρείας κλίμακας, επιβάλλοντας αντίστοιχες ποινές!       
Για την ιστορία, εκείνο το απόγευμα (21/12/2013), οι γύρω δρόμοι από το γήπεδο της Ριζούπολης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ενώ η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και δακρυγόνων.


Όσο για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής:
"Βάσει των αναφερομένων στο από 21/12/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/494/6-λγ΄Έκθεση της Αστυνομίας":
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου