Στοίχιμα


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Λόγω... Χίλσμπορο στην Ελλάδα

Λόγω... Χίλσμπορο στην Ελλάδα
 
Ο ΠΑΟΚ το πήρε απόφαση και όπως έλεγε κι ο Δώνης το βράδυ της Πέμπτης, μετά το παιχνίδι με την Καλλιθέα, τελικά θα επενδύσει σε τερματοφύλακα για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Τα 2,5 χρόνια δεν ήταν τυχαία, οι συζητήσεις με τον Ιτάνζ, άλλωστε, είχαν φτάσει μέχρι εκεί.
 
 
Ποιος είναι όμως ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο 2,5 χρόνων με τον ΠΑΟΚ, έναντι περίπου 250.000 ευρώ (καθαρά) το χρόνο συν τα μπόνους;

Ο 30χρονος τερματοφύλακας (γεννήθηκε στις 2/11/1982), ύψους 1.93, κατάγεται από το Καμερούν, έχει ωστόσο τη γαλλική υπηκοότητα, καθώς γεννήθηκε στη Γαλλία.

Την καριέρα του την ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεντ Σταρ του Πασιριού και σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στη Λανς, στην οποία έμεινε 6 χρόνια και έκανε 170 συμμετοχές στην Ligue 1.

Το καλοκαίρι του 2007, σε ηλικία 25 χρονών τον αγόρασε η Λίβερπουλ με 1.500.000 ευρώ, αλλά εκεί δεν κατάφερε να παίξει, όσο θα περίμενε και συμμετείχε όλο κι όλο σε 4 ματς Κυπέλλου και 3 ματς Λιγκ Καπ, χωρίς να καταγράψει συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η δεύτερη σεζόν του στη Λίβερπουλ, σημαδεύτηκε από ένα σοβαρό (για τους Άγγλους) παράπτωμα, το οποίο στην ουσία τον οδήγησε στην έξοδο.

Στο μνημόσυνο για τα 20 χρόνια του Χίλσμπορο, όπου έχασαν τη ζωή τους 96 φίλαθλοι, καταγγέλθηκε ότι ο Ιτάνζ γελούσε στη διάρκεια της τελετής, οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι τη διοίκηση και ο Γάλλος τερματοφύλακας τιμωρήθηκε με 14 μέρες αποκλεισμό από κάθε εκδήλωση της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε στις ρεζέρβες.

Το καλοκαίρι του 2009, ο Μάκης Ψωμιάδης τον πήρε στην Καβάλα ως δανεικό από τη Λίβερπουλ κι έκτοτε ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας κάνει καριέρα στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2010, με τον υποβιβασμό της Καβάλας (είχε 17 συμμετοχές) επέστρεψε στο Λίβερπουλ, και τον Ιανουάριο του 2011 αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο, στο οποίο έκανε 51 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σε 2 χρόνια.

Η συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, θα γραφτεί στην Τούμπα… 
ΠΗΓΗ PAOK24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου