Στοίχιμα


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Κάτσε ενεργοποιεί το ντόμινο

Ο Κάτσε ενεργοποιεί το ντόμινο
Η είδηση της Δευτέρας δεν ήταν άλλη από την αποστολή του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Με τον «δικέφαλο» να έχει ήδη «κλειδώσει» την πρόκριση με τη νίκη του με 3-0 στον αγώνα της Τούμπας, το πρώτο όνομα που αναζήτησαν άπαντες στη 18άδα δεν ήταν άλλο από αυτό του Εργκους Κάτσε.
Ο 20χρονος μέσος όμως απουσίασε από την αποστολή, γεγονός που για αρκετούς λειτούργησε ως... κίτρινη κάρτα μετά την επιστροφή του στις προπονήσεις. Εξίσουν κρίσιμη είναι και η αποστολή για το παιχνίδι με αντίπαλο τον Εργοτέλη στην Τούμπα, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής.
Αν ο Κάτσε μείνει εκτός και από αυτήν την αναμέτρηση, δεν αποκλείεται αυτό να μεταφράζεται σε... δεύτερη κίτρινη κάρτα και να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της παρουσίας του παίκτη στον ΠΑΟΚ.
Ο Κάτσε φόρεσε το περιβόητο μπλουζάκι με το σήμα του UCK. Εκτοτε έχουν περάσει οκτώ εβδομάδες και τα μόνα παιχνίδια που έχει στα πόδια του είναι αυτά με την εθνική Αλβανίας κόντρα σε Σλοβενία, Ισλανδία, Ελβετία και Κύπρο.
Ο Κάτσε έχει κλείσει δυο εβδομάδες από τότε και «επίσημα» επέστρεψε στις προπονήσεις του «δικέφαλου». Λίγες ημέρες μετά, ο Χούουμπ Στέφενς αποφάσισε να στερηθεί των υπηρεσιών του Τζιόλη (τέσσερις κάρτες) στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και η ποδοσφαιρική λογική θέλει τον Κάτσε να προετοιμάζεται να επιστρέψει τότε στην ενεργό δράση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Αν δεν συμβεί και τώρα, που υπάρχει ορθάνοικτη μια θέση στην ενδεκάδα, τότε αυτό σημαίνει πολλά. Αν όντως ο Κάτσε δεν υπολογίζεται, τότε ξεκινά ένα ντόμινο που αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου.
Τα «θέλω» του Στέφενς και η αποδοχή της κερκίδας
Ο Χούουμπ Στέφενς από την πρώτη στιγμή έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει μεγάλη βαρύτητα στο γεγονός. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν αρχικά ενημερώθηκε για το τι έκανε ο Κάτσε, η πρώτη του σκέψη ήταν ότι θα έπρεπε να τον αφήσει για δυο εβδομάδες εκτός αποστολής και στη συνέχεια να τον επαναφέρει στην καθημερινότητα της ομάδας.
Στη συνέχεια, βέβαια, ενημερώθηκε πλήρως για τις προεκτάσεις που είχε η κίνηση του Κάτσε να φορέσει τη συγκεκριένη μπλούζα και να φωτογραφηθεί, ενώ του μεταφέρθηκαν και οι αντιδράσεις, μέσω ανακοινώσεων, της πλειοψηφίας των οργανωμένων οπαδών. Τότε αντιλήφθηκε ότι το διάστημα απουσίας του Κάτσε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο.
Και πάλι, όμως, σε αυτήν την περίπτωση, όποτε του δόθηκε η δυνατότητα, κυρίως μέσω συνεντεύξεων Τύπου, έκανε λόγο για ένα νεαρό παιδί που υπέπεσε σε ένα λάθος, στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. "Τον θέλω πίσω στην ομάδα" ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Ολλανδού τεχνικού. Την ίδια στιγμή, το ξεκάθαρο μήνυμα της πλειοψηφίας των οργανωμένων ήταν το ακριβώς αντίθετο.
Οχι μόνο ο Στέφενς αλλά και άπαντες εντός ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλά ότι η επιστροφή Κάτσε εμπεριέχει ρίσκο. Ολο το σκηνικό που έχει στηθεί, δείχνει ότι το παχνίδι με τον Εργοτέλη φαντάζει ως το ιδανικό. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι που εξηγήσαμε και αφοά την απουσία του Τζιόλη. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ένα σερί νικών, το κλίμα στην Τούμπα είναι καλό και ό,τι είναι να γίνει το καλύτερο θα ήταν να γίνει τώρα.
Ο ίδιος ο Κάτσε περιμένει και παράλληλα υπομένει μια κατάσταση για την οποία ευθύνεται ο ίδιος. Στο περιβάλλον του δείχνει ότι πλέον δεν τον απασχολεί αν θα μείνει ή αν θα φύγει και πως θα αποδεχθεί την όποια εξέλιξη.
«Φωνάζει» η απουσία επιλογής
Πίσω από τον Αλέξανδρο Τζιόλη, θεωρητικά, υπάρχουν οι Εργκους Κάτσε, Πάμπλο Γκαρσία και Φάνης Τζανδάρης. Πρακτικά, πλην του Κάτσε, ο Στέφενς δεν δείχνει να εμπιστεύεται κάποιων εκ των Γκαρσία και Τζανδάρη για το πρωτάθλημα, κάτι που βγαίνει από τη μέχρι τώρα διαχείριση των δυο ποδοσφαιριστών.
Εφόσον ο Κάτσε δεν πάρει ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, η ανάγκη για απόκτηση ενός παίκτη που να παίζει στη θέση "έξι" θα είναι επιτακτική. Και η ουσία είναι πως ήδη έχει γίνει μια προεργασία για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις σε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι η εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Αλλωστε, με την πρώτη αγωνιστική μέσα στη νέα χρονιά να είναι στις 4 Ιανουαρίου, η οποία κίνηση θα πρέπει να γίνει το συντομότερ δυνατό ώστε να μη χαθεί χρόνος.
Πλην του κόφτη, ψαχνει άλλους τρεις
Η αναζήτηση παίκτη δεν θα περιοριστεί στον αντικαταστάτη του Εργκους Κάτσε, εφόσον διαφανεί η απόφαση για πώλησή του τον Ιανουάριο. Η πρώτη και δεδομένη προσθήκη αφορά το κέντρο της άμυνας, εκεί που το καλοκαίρι έγιναν οι προσθήκες των Μιγκέλ Βίτορ και Ινιγο Λόπεθ, με τον Πορτογάλο να αναδυκνύεται σε ηγέτη της άμυνας αλλά και σκόρερ και τον Ισπανό να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, καθώς κρίθηκε ανεπαρκής στις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν.
Στον άξονα, υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση ίσως και δυο παικτών ενός εσωτερικού μέσου και ενός επιθετικού μέσου. Πρόκειται για δυο θέσεις για τις οποίες έγινε αρκετή κουβέντα το καλοκαίρι και, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ εξάντλησε τα περιθώρια απόκτησης παίκτη σε αυτές τις θέσεις μέχρι τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου