Στοίχιμα


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

H Eθνική…. πληρώνει!

ninis
Ο ΠΑΟΚ με τον Σωτήρη Νίνη, απέκτησε έναν ακόμα Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή και γίνεται αντιληπτό ότι θα έχουν μεγάλο -και οικονομικό πλέον- ενδιαφέρον, τα προκριματικά που δίνει η Εθνική Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία.
Ο Δικέφαλος θα έχει μεγάλα κέρδη αν καταφέρει τελικά η ομάδα του Σάντος να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς από την μία ανεβαίνει το πρεστίζ του συλλόγου αλλά και οι μετοχές των παικτών του και από την άλλη παίρνει αρκετό χρήμα από τα λεφτά που δίνει η FIFA, ως αποζημίωση, στις ομάδες που έχουν διεθνείς που συμμετέχουν στο μουντιάλ.
Μάλιστα το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι πως από το μουντιάλ της Βραζιλίας, το ποσό για κάθε παίκτη που απασχολεί είναι, μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε λοιπόν για 2.180 ευρώ ημερησίως για κάθε ποδοσφαιριστή, την ώρα που για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010 ήταν σχεδόν το μισό (1.600 δολάρια, ήτοι 1.224 ευρώ).
Η συγκεκριμένη αποζημίωση ξεκινά δύο εβδομάδες πριν το εναρκτήριο ματς της Εθνικής στη διοργάνωση και θα χορηγείται μέχρι την τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση.
Έτσι λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα πάρει για κάθε παίκτη που θα συμμετάσχει στο μουντιάλ τουλάχιστον 63.220 ευρώ για κάθε παίκτη του, καθώς μέχρι και το τέλος των ομίλων θα απασχοληθεί 29 συνολικά ημέρες.
Η συγκεκριμένη αποζημίωση θα ξεκινά δύο εβδομάδες πριν το εναρκτήριο ματς της Εθνικής στη διοργάνωση και θα χορηγείται μέχρι την τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση.
Πόσους παίκτες έχει ο ΠΑΟΚ που έχουν άλλοι λιγότερες και άλλοι περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Τουλάχιστον πέντε από την Ελλάδα:Kατσουράνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νίνης (πιθανή αποζημίωση την μοιράζεται ο ΠΑΟΚ με την Πάρμα) ενώ υπάρχουν και οι Σκόνδρας, Γλύκος και Σπυρόπουλος που υπό προύποθέσεις μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Την ίδια στιγμή ο Εργκους Κάτσε έχει και αυτός τις δικές του ελπίδες να παίξει μουντιάλ καθώς η Εθνική Αλβανίας είναι την δεδομένη στιγμή δεύτερη στον προκριματικό όμιλο που συμμετέχει.
Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο Δικέφαλος θα έχει για παράδειγμα 4 παικτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο τότε αυτόματα θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 252.880 ευρώ.
Για το προηγούμενο Μουντιάλ, όπου η FIFA έδινε πιο λίγα λεφτά έβγαλε από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις, με τη Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που ευνοήθηκε περισσότερο από τους 400 συλλόγους που ενισχύθηκαν οικονομικά ελέω διεθνών τους.
Οι μπλαουγκράνα στελεχώνουν σε μεγάλο ποσοστό την Εθνική Ισπανίας και η παρουσία των Φούριας Ρόχας στον τελικό του θεσμού – όπου κατέκτησαν και το τρόπαιο – τους χάρισε συνολικά 866.267 δολάρια. Ακολούθησε η Μπάγερν Μονάχου με 778.667 δολάρια, η Τσέλσι με 762.667, η Λίβερπουλ με 695.000 και η Ρεάλ Μαδρίτης με 678.133.
ΠΗΓΗ inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου