Στοίχιμα


Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Βόμβα στο θεσμό του κυπέλλου βάζει η ΕΠΟ με τις οφειλές των συλλόγων

Βόμβα στο θεσμό του κυπέλλου βάζει η ΕΠΟ με τις οφειλές των συλλόγων
Ορατός είναι ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα το κύπελλο Ελλάδος, μετά το έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ στις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας για τις οφειλές προς την Ομοσπονδία.
Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με έγγραφό της ενημέρωσε την Football League πως όλες οι ομάδες μέχρι την κλήρωση του πρωταθλήματος (5 Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει όλες τις οφειλές τους προς την Ομοσπονδία (παρόμοιο έγγραφο έχει σταλεί και στις ομάδες της Γ' Εθνικής).
Το έγγραφο αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με τις ομάδες να εκφράζουν την απορία εάν ΑΕΚ και Άρης έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους προς την ΕΠΟ.
Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στο ΔΣ, έριξαν στο τραπέζι την πρόταση όλες οι ομάδες να μην πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος και να ξεκινήσουν στο πρωτάθλημα με μείον τρεις βαθμούς.Το ενδεχόμενο αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τόσο στην καθεαυτή διεξαγωγή του θεσμού, όσο και στο θέμα των τηλεοπτικών, αφού το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, έχει παράλληλα και της Football League και η συμφωνία που έχει συναφθεί ενδέχεται να τιναχτεί στον αέρα.
Πορκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα, οι σύλλογοι της δεύτερης κατηγορίας ενδέχεται να ζητήσουν από την ΕΠΟ να καταβάλουν τα οφειλόμενα σε δόσεις, ή να παρακρατηθούν τα έσοδα των ομάδων της Football League από το Κύπελλο Ελλάδος, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου