Στοίχιμα


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η Μακάμπι και οι 6 ώρες πτήση!

Η Μακάμπι και οι 6 ώρες πτήση!
Κι όμως, υπάρχει παίκτης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, που έχει τεθεί αντιμέτωπος κατά το παρελθόν με τη Μακάμπι Χάιφα.
Ο λόγος για τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος πριν από έντεκα ολόκληρα χρόνια, ως παίκτης τότε της ΑΕΚ, είχε αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς για την τότε διοργάνωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Ενωση είχε περάσει διά περιπάτου με συνολικό σκορ 8-1, αφού η αντίπαλος ομάδα του Γιτζάκ Σουμ (μετέπειτα προπονητής του Παναθηναϊκού) δεν μπόρεσε να προβάλει ισχυρή αντίσταση.
ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;
Ο εκτός έδρας αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου και, λογικά, μέχρι τότε, θα έχει ηρεμήσει η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τη Συρία και δε θα χρειαστεί η ΟΥΕΦΑ να μπει στη διαδικασία αλλαγής της έδρας διεξαγωγής του αγώνα. Σε διαφορετική, πάντως, περίπτωση, είναι πιθανό η ομάδα της Χάιφα να χρειαστεί να μετακομίσει στο πιο ασφαλές νησί της Κύπρου. Σε μια άλλη ταραγμένη χρονική περίοδο για την περιοχή, το 2002, η Μακάμπι Χάιφα είχε αναγκαστεί να υποδεχτεί, κατά σειρά, στην Κύπρο, τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τηνΑΕΚ
ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗ
Η κλήρωση με την ομάδα από το Καζακστάν θα υποχρεώσει την αποστολή του ΠΑΟΚ στο πιο πολύωρο ταξίδι της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Αρκεί να αναφερθεί ότι η πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αστάνα, την πρωτεύουσα της χώρας, διαρκεί περίπου έξι ώρες! Σκεφτείτε, πάντως, και τη Σέλτικ, που ταξίδεψε από τη Σκοτία.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΣΤΑΝΑ ΕΙΧΕ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ
«Πάγωσαν» οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μόλις έμαθαν για τη θερμοκρασία που επικρατούσε χθές στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. Η ανώτερη ήταν 15 βαθμούς Κελσίου. Πάντως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΜΑΑΡ
Ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που είχε αγωνιστεί εναντίον της Αλκμάαρ το 2004, στους δύο αγώνες για το (τότε) κύπελλο ΟΥΕΦΑ ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Η Αλκμάαρ είχε κληρωθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβιβ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε σκοράρει στην Τούμπα και στην Ολλανδία. Τότε, προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Ρολφ Φρίγκερ. Στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με σκορ 2-3, ενώ στον αγώνα ρεβάνς έχασε με 2-1.
ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΤΕ
Πριν από εννέα χρόνια, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την Αλκμάαρ, οι Ολλανδοί χρησιμοποιούσαν άλλο γήπεδο ως έδρα. Ελεγαν από τότε πως θέλουν να κατασκευάσουν νέο γήπεδο και είναι αυτό που αγωνίστηκε χθες (αλλά και προχθές) ο Ατρόμητος.
ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΡΑΓΙΟΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ
Ενας πολύ γνώριμος στο ελληνικό πρωτάθλημα από την θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ράγιος είναι ο αγαπημένος των οπαδών της Μακάμπι Χάιφα. Από την ημέρα που βρέθηκε στο Ισραήλ, «δέθηκε» πολύ με τους οπαδούς της Μακάμπι Χάιφα. Τον λατρεύουν τον Ράγιος και το δείχνουν κάθε φορά, ενώ και ο ίδιος ο Ισπανός απολαμβάνει αυτή την λατρεία και δηλώνει πως θέλει να τους κάνει χαρούμενους σε κάθε παιχνίδι.
ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ «ΠΡΩΗΝ» ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Στο ρόστερ της Μακάμπι Χάιφα, εκτός από τον Ράγιος που τον θυμούνται όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι, βρίσκονται δύο ακόμη ποδοσφαιριστές που έχουν θητεύσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Βόσνιος Τσότσαλιτς που είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο και ο Αμπουχατζίρα (Ισραηλινός) που είχε περάσει από τη Λάρισα. Αυτοί οι τρεις παίκτες ξέρουν καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα αφού την έχουν ζήσει από κοντά ενώ είναι οι κατάλληλοι για να ενημερώσουν τον προπονητή της Μακάμπι για την δυναμικότητα του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου