Στοίχιμα


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ

Αλκμααρ: Προπονητής της ολλανδικής ομάδας που απέκλεισε τον Ατρόμητο στα πλέι οφ του Europa League (νίκη με 3-1 στο Περιστέρι, ήττα με 2-0 στην Ολλανδία) είναι ο Χέρτιαν Φέρμπεϊκ. Κυπελλούχος Ολλανδίας πέρυσι και δύο φορές πρωταθλήτρια (1981 και 2009). Γήπεδο της το "AFAS Stadion" χωρητικότητας 17.023 θέσεων, σε εστιατόριο του οποίοιυ έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να διακοπεί χθες ο αγώνας με τον Ατρόμητο.
Μακάμπι Χάιφα: Προπονητής της είναι ο 40χρονος Αριέλ Μπενάδο. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, δέκα βαθμούς πίσω από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Άρχισε την πορεία της στο δεύτερο προκριματικό γύρου του Europa League οι Ισραηλινοί αντιμετώπισαν την Ξαζάρ Λνακαράν από το Αζερμπαϊτζάν την οποία κέρδισαν με 2-0 στην έδρα τους και 0-8 (!) στην έδρα τους.
Στον τρίτο γύρο αντίπαλος της Μακάμπι ήταν η Βέντσπιλς από τη Λετονία. Οι Ισραηλινοί απέσπασαν λευκή ισοπαλία εκτός έδρας και νίκησαν άνετα 3-0 στην έδρα τους. Τέλος, στα πλέι οφ του Europa League τέθηκαν αντιμέτωποι με την Άστρα από τη Ρουμανία. Κέρδισαν με 2-0 στην έδρα τους και έφεραν 1-1 στη Ρουμανία. Αστέρι της φέτος είναι ο Ράγιο,ο Ισπανός πρώην μέσος του Αστέρα Τρίπολης που έχει ήδη σημειώσει 6 γκολ στη διοργάνωση. Έδρα της είναι το στάδιο Κιριάτ Ελιεζέρ, χωρητικότητας 14.002 θεατών
Σαχτέρ Καραγκάντι: Ο 50χρονος Βίκτορ Κουμίκοφ είναι ο προπονητής της ομάδας από το Καζακστάν. Πρωταθλήτρια Καζακστάν πέρυσι με δύο βαθμούς διαφορά από την Ίρις Πάβλονταρ. Μεγάλο αστέρι της ο επιθετικός Σεργκέι Κιζνιτσένκο που σε έξι ματς προκριματικών του Champions League μετρά 4 γκολ. Μπήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ από το δεύτερο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας με δύο νίκες με 1-0 την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία. Στον τρίτο προκριματικό γύρο αντιμετώπισε την Σκεντερμπέου από την Αλβανία (νίκης στην έδρα της με 3-0, ήττα στα Τίρανα με 3-2).
Παρότι πήγε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στα πλέι οφ της διοργάνωσης κερδίζοντας με 2-0 την Σέλτικ στην έδρα της (έσφαξαν μάλιστα μαύρο πρόβατο πριν την έναρξη του αγώνα), η Σαχτέρ ηττήθηκε με 3-0 στο Άιμπροξ Παρκ (ένα γκολ σημείωσε και ο Σαμαράς) και "υποβιβάστηκε" στο Europa League.
Γήπεδο της είναι το στάδιο Καραγκάντι, χωρητικότητας 19.000 θέσεων, το ματς, όμως, με την Σέλτικ το έδωσε στο εθνικό στάδιο Αστάνα Αρένα χωρητικότητας 30.000 θεατών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου