Στοίχιμα


Σάββατο 20 Απριλίου 2013

«Eίδε ο κ. Σαββίδης χώρους που τον ενδιαφέρουν»

«Eίδε ο κ. Σαββίδης χώρους που τον ενδιαφέρουν»
Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και μίλησε για το αν ο Ιβάν Σαββίδης ζητάει ένα κομμάτι γης από τον Δήμο, προκειμένου να κάνει εκεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ.
Διαβάστε τα όσα είπε:
Για το αν τον ρώτησε ο Ιβάν Σαββίδης αν υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί χώρος στα όρια του Δήμου, για να κάνει εκεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις:
«Πριν από 3-4 μέρες μας ήρθε υπογεγραμμένη επιστολή από την κ. Γκοντάρεβα, η οποία ζητάει να συζητήσουμε την πιθανότητα παραχώρησης έναντι χαμηλού τιμήματος 200 στρεμμάτων, για να κάνουν υποδομές αθλητικών εγκαταστάσεων για το σύλλογο. Δεν ξέρω αν εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς αλλά άποψή μου είναι ότι καλά κάνει επιχειρηματικά και ζητάει ένα μεγάλο κομμάτι γης, έναντι χαμηλού τιμήματος.»
Για το αν έχουν χώρους:
«Ναι υπάρχουν χώροι που βρίσκονται στη περιοριστική ζώνη της Ευκαρπίας. Ιδιοκτησιακά ανήκουν σε μας, μπορούν όμως να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις ελαφρού τύπου. Δεν μπορούμε δηλαδή να χτίσουμε στάδια και γήπεδα αλλά μόνο αθλητικούς χώρους. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει εκεί ένα κανονικό γήπεδο. Επίσης υπάρχει ο χώρος του στρατοπέδου Παύλου Μελά, δεν μπορεί όμως να γίνει στάδιο γιατί έχει μια βαριά ιστορία πίσω του με ιστορικά κτήρια. Υπάρχει και άλλος ένας χώρος, το στρατόπεδο Καρατάσιου, ιδιοκτησιακά όμως ακόμα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν μπορούμε ακόμα να συζητήσουμε γι' αυτό.»
Για το πια είναι η περιοχή που έχει 200 στρέμματα διαθέσιμα:
«Είναι ο χώρος ανάμεσα στο στρατόπεδο Καρατάσιου και στο γήπεδο Μακεδονικού.»
Για το αν συζήτησε ο ίδιος με τον Ιβάν Σαββίδη:
«Προσωπικά με εμένα δεν έγινε καμία συζήτηση αλλά έχω μάθει ότι κάποια στιγμή ήρθε ο κ. Σαββίδης μαζί με κάποιους ανθρώπους, γύρισε την περιοχή μας και είδε τους χώρους που τον ενδιαφέρουν.»
Για το αν είναι διατεθειμένος να συζητήσει για την παραχώρηση κάποιου χώρου:
«Εμείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, έχουμε πει ότι σε έναν μεγάλο Δήμο των150.000 πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη Αθλητική υποδομή αλλά και ένα Πανεπιστήμιο. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε, χωρίς να αποκλείουμε τίποτα.»
Για το τι είναι αυτό που προσέλκυσε τον Σαββίδη για να εξετάσει τις συγκεκριμένες περιοχές:
«Δύο είναι τα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η εύκολη μετάβαση σε αυτό τον χώρο και δεύτερον θεωρώ ότι οι Δυτικές Συνοικίες, που είναι ένα κομμάτι 500.000 κόσμου, έχει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού, που αγαπάει τον ιστορικό σύλλογο του ΠΑΟΚ.»
Για το αν πιστεύει ότι ο Δήμος που θα επιλέξει να κάνει ένα γήπεδο ή ένα αθλητικό κέντρο θα αποκτήσει κατευθείαν ανάπτυξη:
«Αυτό θα το πετύχεις μόνο όταν και στη μελέτη και την εφαρμογή θα έρθουνε μέτρα που θα προστατέψουνε και την πόλη και την λειτουργία της αλλά και τους κατοίκους. Θέλει πάρα πολύ καλή μελέτη και προετοιμασία για να γίνει ένας τέτοιος χώρος στοιχείο ανάπτυξης. Αν δεν γίνει καλή προετοιμασία μπορεί και να μην γίνει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου