Στοίχιμα


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μετρά αντίστροφα για τα χρέη

Μετρά αντίστροφα για τα χρέη
Σημαντική η σημερινή μέρα σε ότι έχει να κάνει την προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να πληρώσει το χρέος προς το Δημόσιο.
Σήμερα κατατίθεται στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει και την διάταξη που επιτρέπει και στις Ανώνυμες Εταιρείες να καταβάλλουν εφάπαξ το πρωτογενές χρέος και το 20% των προσαυξήσεων και έτσι να διευθετήσουν οριστικά το χρέος προς το Δημόσιο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο να ψηφισθεί την Κυριακή αν και υπάρχουν σε εξέλιξη κάποιες αντιπροτάσεις (που δεν αφορούν τη διάταξη που ενδιαφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ) από τους κυβερνητικούς εταίρους. Η ουσία είναι πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία έτσι ώστε αυτό το πολυνομοσχέδιο να γίνει νόμος του Κράτους και να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι έτοιμος να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο ένα ποσό που θα αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ βάζοντας τέλος σε έναν βραχνά που συνοδεύει τον ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια.
Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ ο Σαββίδης είχε πει πως τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά του χρέη και πως δεν του αρέσει να χρωστά. Είχαν γίνει συζητήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και με τον τσάρο της Οικονομίας, τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Σαββίδης προχώρησε σε αιρετή διοίκηση έχοντας λάβει τις διαβεβαιώσεις πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί άμεσα όπως και αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου