Στοίχιμα


Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

21 χρόνια από το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ

Το ότι φέτος ο ΠΑΟΚ κατετάγη τέταρτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπορεί να θεωρείται επιτυχία, εντούτοις σε άλλες εποχές αυτή η θέση έμοιαζε δεδομένη για τον "Δικέφαλο". Κάποτε οι "ασπρόμαυροι" κυνηγούσαν μόνο την πρωτιά και η σημερινή (22/4) μέρα "ξυπνάει" ευχάριστες μνήμες για τον σύλλογο. Αυτό γιατί συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κατάκτηση του δεύτερου και τελευταίου πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ήταν 22 Απριλίου του 1992 όταν ο "Δικέφαλος" επικρατούσε με 97-82 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κατακτώντας έτσι το βαρύτιμο τρόπαιο.
Πρωταθλητές του 1992 ήταν οι: Πρέλεβιτς, Μπάρλοου, Φασούλας, Κόρφας, Μπουντούρης, Παπαχρόνης, Μακαράς, Φιλίππου, Κουκλάκης, Βαλαβανίδης, Σταυρόπουλος, Δημακόπουλος, Αστεριάδης, αλλά και παίκτες από την εφηβική ομάδα, οι Τσακίρης, Παλιούρας, Κωτσόπουλος, Παρισόπουλος, Μελετιάδης, Καράπουρνος, Τσαφρακίδης, που αγωνίστηκαν λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ.
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε χρησιμοποιήσει σε εκείνο το παιχνίδι στο ΣΕΦ τους: Φασούλα (24), Πρέλεβιτς (20), Μπάρλοοου (17), Μπουντούρη (15), Κόρφα (12), Μακαρά (5), Σταυρόπουλο (2), Φιλίππου (2), Παπαχρόνη και Βαλαβανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου