Στοίχιμα


Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Χιλιόμετρα θα κάνουμε πάλι... (Photos)

Χιλιόμετρα θα κάνουμε πάλι... (Photos)
Εν όψει του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα αλλάζουν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στους ισχυρούς (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), αλλάζοντας έτσι τόσο οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει, όσο και τα γήπεδα που θα επισκεφθεί.
Εξαιτίας της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης, οι φίλοι των "ασπρόμαυρων" δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά στην Τούμπα την αγαπημένη τους ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει για το άλμα της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Όμως, επειδή κανένας δεν έχει απαγορεύσει στους οπαδούς του "Δικέφαλου" να κάνουν πάλι... χιλιόμετρα, αναμένεται αρκετοί να ακολουθήσουν την ομάδα σε όποια έδρα και αν αγωνιστεί.
Letzigrund (Γκρασχόπερς): Στο γήπεδο της Ζυρίχης φιλοξενούνται οι "ακρίδες" καθώς το δικό τους γήπεδο (Stadion Zürich) βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Η χωρητικότητα του σταδίου, που αρχικά είχε ανοίξει το 1925, έκλεισε το 2006 και ξανάνοιξε το 2007 νέο και βελτιωμένο, είναι 25.000 χιλιάδες θέσεις. Να θυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Γκρασχόπερς στην Ελβετία το 2002 για τον επαναληπτικό του 2-1 της Τούμπας, στο παλιό της γήπεδο Hardturm, με τον αγώνα να λήγει 1-1 και τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται στον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Regenboogstadion (Ζούλτε Βάρεγκεμ): Στο στάδιο του "Ουράνιου Τόξου" της πόλης Βάρεγκεμ εδρεύει η τοπική Ζούλτε. Με χωρητικότητα 10.200 χιλιάδες και φυσικό χλοοτάπητα, αποτελεί το κλασικό τοπικό γήπεδο που δεν γεμίζει και συχνά.
Red Bull Arena (Σάλτσμπουργκ): Στην εντυπωσιακή Red Bull Arena θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που ταξιδέψει στην Αυστρία. Με χωρητικότητα 31.895 χιλιάδες θέσεις και διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 105 x 68 μέτρα, η αρχιτεκτονική του το καθιστά κόσμημα για την Αυστρία. Γνώριμο μέρος για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, αφού ήταν ο τεχνικός της Σάλτσμπουργκ από το 2009 μέχρι 2011 και μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα την σεζόν 2009-2010.
Farum Park (Νόρτζελαντ): Το αν και μικρό πλήρως εξοπλισμένο Farum Park έχει ως έδρα η Νόρτζελαντ. Χτισμένο το 1999 και με χωρητικότητα 9.800 θέσεις ή 10.100 όρθιοι είναι το γήπεδο που χρησιμοποιεί συχνά πυκνά η Κ-21 της Δανίας για τους επίσημους αγώνες της. Το γήπεδο έχει ένα ξενοδοχείο 48 δωματίων και ένα αθλητικό κέντρο.
Bursa Atatürk Stadium (Μπούρσασπορ): Ελάχιστα έξω από την πόλη της Μπούρσα βρίσκεται το γήπεδο της τοπικής ομάδας. Μπορείς να πας εκεί είτε με τα πόδια, αλλά και με τραμ, μετρό ή λεωφορείο. Χωράει 25,213 άτομα μετά την ανακατασκευή του 2010, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Μπούρσασπορ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως οι περισσότερες έδρες στην Τουρκία, έτσι και αυτή όταν αγωνίζεται η ομάδα γίνεται "καζάνι".
Πάντως όπου και να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ ένα μόνο μετράει, να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Οι αντίπαλοι είναι βατοί και ο "Δικέφαλος" με την κατάλληλη ενίσχυση μπορεί να τoυς "χτυπήσει" άνετα. Και πιστεύω ότι όπου και αν ταξιδέψει τελικά η ομάδα, η στήριξη του κόσμου θα είναι και πάλι συγκλονιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου