Στοίχιμα


Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«ΠΑΟΚ... με η χωρίς Ευρώπη»

«ΠΑΟΚ... με η χωρίς Ευρώπη»
Δεν χρειαζόταν να ακούσει την απόφαση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για συμμετοχή στο Γιούροκαπ ο Κώστας Χαραλαμπίδης για να διαμορφώσει την σκέψη του σχετικά με την διάθεση του να συνεχίσει στον «Δικέφαλο». Το έλεγε χθες στο «Μ»...
«Η χρονιά είναι πολύ ευχάριστη για μένα, οι συνθήκες ήταν ιδανικές, πέρασα πολύ καλά, ξέρω ότι στην ομάδα ήταν ικανοποιημένοι από την παρουσία μου, οπότε με τον ίδιο τρόπο σκεφτόμουν την επόμενη χρονιά, ανεξάρτητα από την απόφαση της ομάδας να συμμετάσχει στην Ευρώπη».
Πιο ξεκάθαρο δεν γινόταν... Άλλωστε ο Κώστας Χαραλαμπίδης έχει την δική του εμπειρία από Ευρωπαικές συμμετοχές και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τελικό έχει παίξει ο άνθρωπος... Ήταν το 2005 στο Σαρλερουά με τον Μακεδονικό κόντρα στην Λιετούβος για το ULEB CUP.
«Φωτογραφικά έχω όλη εκείνη την πορεία στο μυαλό μου. Ήταν σημαντική εμπειρία. Μια ομάδα που άρχισε από τοπικό επίπεδο έπαιξε Ευρωπαικό τελικό. Δεν το συνειδητοποιήσαμε τότε και πολύ. Ειδικά με εκείνη την εξωφρενική πρόκριση μας κόντρα στην Χέμοφαρμ αλλά και το δεύτερο μας ημίχρονο με την Λιετούβος.
Θυμάμαι ένα άστοχο σουτ του Μανόλη του Παπαμακάριου στο τέλος έκρινε το ματς» θυμήθηκε ο 37χρονος γκαρντ, που δεν φαίνεται να έχει προτίμηση για... επισκέψεις. «Έχω παίξει σχεδόν σε όλες τις χώρες. Τρεις φορές πήγα στην Μαριούπολη, τρεις φορές στη Λετονία, έχω παίξει Ισπανία στα Κανάρια, στο Μπιλμπάο...
Άκουσα ότι φέτος θα έχει δύο γεωγραφικές ζώνες και αυτό είναι καλό. Κάθε ταξίδι είναι 10-12 ώρες. Δεν είναι δεδομένο... παίρνεις το αεροπλάνο και φτάνεις στο προορισμό σου. Πολλές φορές αναγκάζεσαι να αλλάξεις αεροπλάνο, να μετακινηθείς μετά ώρες με λεωφορείο» σχολίασε ο Χαραλαμπίδης, που περιμένει να βάλει ο ΠΑΟΚ τις προτεραιότητες του αναφορικά με τα οφειλόμενα σε παίκτες του περσινού ρόστερ και μετά να συζητήσει και ο ίδιος μόνο για το νέο του συμβόλαιο, καθώς μέσω εκχωρήσεων είναι τακτοποιημένος για την περίοδο 2012-2013.
Εμπιστοσύνη σε Μπάνε
Η Ευρώπη είναι ρίσκο για μια ομάδα που έχει υποχρεώσεις σαν αυτές του ΠΑΟΚ. Ο Χαραλαμπίδης όμως έχει εμπιστοσύνης τον Μπάνε Πρέλεβιτς. «Φαντάζομαι ότι για να το αποφάσισαν, θα έχουν στο μυαλό τους ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά» έλεγε ο έμπειρος γκαρντ και πρόσθεσε...
«Δεν πιστεύω ότι ο Μπάνε πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να σταθμίσει τα δεδομένα. Έχει κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσει η εξυγίανση, δεν θα το θυσίαζε έτσι εύκολα. Ελπίζω να μπορέσει η ομάδα να ξεπεράσει το κόστος, να μην χρεωθεί και να δικαιωθεί με το αποτέλεσμα» σημείωσε ο Χαραλαμπίδης.
«Κλειδί... το γεμάτο ρόστερ»
Πέρα από την δεδομένη διάθεση του να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από το Ευρωπαικό κίνητρο, ο Κώστας Χαραλαμπίδης είναι υπέρ της λογικής των τριών αγώνων στο οκταήμερο και εξηγεί... «Έπαιξα αρκετά χρόνια Ευρωπαικά ματς με Μαρούσι, Πανελλήνιο, Άρη και ήταν κάτι που μου άρεσε» τόνισε ο 37χρονος γκαρντ και πρόθεσε...
«Είναι καλό για μια ομάδα να κρατά ρυθμό, ροή για μεγάλο χρονικό διάστημα ειδικά τώρα που η πρώτη φάση θα έχει 10 ματς και αν είσαι τυχερός μπορείς να πας στα 16 με την πρόκριση. Έχεις κίνητρο κάθε 2-3 μέρες, δεν σκέφτεσαι πολύ, λειτουργείς διαφορετικά, πιο ομαδικά, δένεται το σύνολο και ψυχικά, αρκεί βέβαια να δημιουργηθεί μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ που να μπορεί να αντέχει. Αυτό είναι το κλειδί... Διαφορετικά δεν έχει νόημα.
Το θέμα είναι να το απολαμβάνεις, να έχεις κέρδος και όχι φθορά, ειδικά προσελκύοντας φιλάθλους. Αυτό είναι ένα καλό στοίχημα, το οποίο μακάρι να κερδίσει αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ. Και απότι καταλαβαίνω η μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο ήταν ένα κίνητρο για την διοίκηση να αποφασίσει να παίξει Ευρώπη» σημείωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου