Στοίχιμα


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Όταν οι Ακαδημίες μπήκαν στο σπίτι τους

Τα χρόνια που πέρασαν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα τόσο για την πρώτη ομάδα της Ένωσης, όσο και για τις Ακαδημίες της.
Γήπεδα με κακούς αγωνιστικούς χώρους, χωρίς τις απαραίτητες εγκαταστάσεις φιλοξενούσαν τα τμήματα υποδομής της ομάδας, με τους πιτσιρικάδες να προσπαθούν να δείξουν το ταλέντο τους κάτω υπό αντίξοες συνθήκες.
Πλέον όλα αυτά έχουν μείνει στο παρελθόν. Οι Ακαδημίες της ΑΕΚ έχουν το δικό τους σπίτι, σε ένα χώρο όπου όλα λειτουργούν άψογα. Σίγουρα οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα παιδιά έχουν παίξει το σημαντικότερο ρόλο, ωστόσο υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία κάνουν τη διαφορά. Καλός αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, κερκίδες και σεκιούριτι είναι μερικά από αυτά, τα οποία κάνουν το κλίμα στα Σπάτα να θυμίζει μεγάλη ομάδα.
Όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Ο πρώτος σεκιουριτάς σου δείχνει το δρόμο για το τρίτο γήπεδο, όπου μπορείς να φτάσεις μόνο πεζός, χωρίς να προχωρήσεις ανάμεσα από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρο.
Εκεί υπάρχουν οι απαραίτητες κερκίδες με τα κίτρινα καθίσματα, καθώς και τουαλέτες για το κοινό, οι οποίες όσο αστείο και αν ακούγεται υπάρχουν σε λιγοστά από τα γήπεδα στα οποία αγωνίζονται τα τμήματα Υποδομής.
Δίπλα στις κερκίδες βρίσκονται τα αποδυτήρια της ομάδας, όπου όμως υπάρχει φύλακας ο οποίος δεν επιτρέπει σε κανέναν την είσοδο εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές.
Και επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, παντού στο χώρο υπάρχουν χαρτάκια με μηνύματα από την ΑΕΚ, τα οποία αναφέρουν να διατηρούν οι φίλαθλοι το χώρο καθαρό, ενώ δίπλα τους υπάρχει πάντα τόσο κάδος απορριμμάτων, όσο και ειδικός χώρος για τσιγάρα.
Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται αστεία, αλλά δεν είναι, καθώς έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν όλα τα γήπεδα. Σπάνια πλέον συναντά κανείς τέτοιες εγκαταστάσεις, καθώς ακόμα και στου Ρέντη τα πράγματα είναι χειρότερα.
Η ΑΕΚ λοιπόν έχει «χτίσει» το δικό της «παλάτι» για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προπονούνται κάτω από εξαιρετικές συνθήκες, γνωρίζοντας ότι έχουν στο πλευρό τους πάρα πολλούς ανθρώπους να τους φροντίζουν και να τους δίνουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται.
Πηγή: aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου