Στοίχιμα


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΟΚ-Απόλλωνας 3-0

Ο ΠΑΟΚ αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και "καθάρισε" από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο "Δικέφαλος" είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς, ο οποίος με δύο εκτελέσεις φάουλ πέτυχε ισάριθμα τέρματα (27', 35') και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο "Δικέφαλο".
Στο ματς έβαλε τη σφραγίδα του και ο Χέντβιχες Μαντούρο, ο οποίος σημείωσε το τρίτο τέρμα (76') του ΠΑΟΚ και έδειξε ότι ανεβάζει συνεχώς την απόδοση του.
Ο Δασκαλόπουλος... ξεσήκωσε τους πάντες
Ο διαιτητής του αγώνα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς με τις αποφάσεις του "ξεσήκωσε" την κερκίδα, αλλά και τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Χειροκροτήθηκαν για πρώτη φορά Γκσπούρνινγκ, Νάτχο
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τα δύο μεταγραφικά του αποκτήματα, τους Γκσπούρνιγκ και Νάτχο, με τους παίκτες να κερδίζουν την αποθέωση από τον κόσμο του "Δικεφάλου".
Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-2-3-1. Ο Γλύκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζαβέλλας και Λίνο ήταν οι τέσσερις της άμυνας, με τους Μαντούρο και Κάτσε να αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ. Οι Λούκας (δεξιά) και Στοχ (αριστερά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς να παίζει πίσω από τον Στέφαο Αθανασιάδη.
Ο Δασκαλόπουλος... ξεσήκωσε την Τούμπα
Στο 40' δευτερόλεπτα μία απόφαση του Δασκαλόπουλου εξόργισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του "Δικεφάλου", καθώς υπέδειξε ότι ο Γλύκος πάτησε εκτός περιοχής με την μπάλα στα χέρια μετά από βαθιά μπαλιά των παικτών του Απόλλωνα, ενώ ο επόπτης που έλεγχε τη φάση δεν έδειξε τίποτα. Ο τερματοφύλακας του "Δικεφάλου" δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα.
Μπήκε πιο δυνατά ο Απόλλων
Στο 7' σημειώθηκε φάση διαρκείας μπροστά από την εστία του ΠΑΟΚ με τον Τσιλιγκίρη να προσπαθεί να σουτάρει, τον Πετρόπουλο να παίρνει τη δεύτερη κεφαλιά, αλλά τους αμυντικούς του "Δικεφάλου" να απομακρύνουν την μπάλα. Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πετρόπουλος δέχθηκε την κάθετη πάσα και κέρδισε το κόρνερ από τον Κατσουράνη, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 11' ο Βούκιτς δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Έγκον.
Ισσορόπησε ο ΠΑΟΚ
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέβασαν την απόδοση τους και ισσορόπησαν το ματς. Στο 15' ο Κάτσε προσπάθησε να βρει τον Βούκιτς μέσα στην περιοχή, αλλά η μπαλιά ήταν πιο δυνατή απ' ότι θα την ήθελε ο Σέρβος. Στο 16' ο Δασκαλόπουλος και πάλι με δύο λανθασμένες αποφάσεις... ξεσήκωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και την κερκίδα.
Διπλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα
Στο 19' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Λούκας δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ. Η φάση ξεκίνησε με τους Στοχ και Λίνο να συνεργάζονται υπέροχα, ο Βραζιλιάνος έκανε την παράλληλη πάσα, η μπάλα έφτασε στον Ισπανό που ήταν αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ. Στην επόμενη φάση, ο Στοχ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης με προβολή βρήκε τελευταία στιγμή την μπάλα, αλλά αυτή πέρασε άουτ.
Στο 21' ο Αθασιάδης δέχθηκε την κάθετη πάσα από τον Κάτσε "όπλισε", αλλά την τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή ο Άλβαρεζ και με δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνε την μπάλα.
"Βολίδα" του Βούκιτς και 1-0
Στο 27' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο "Δικέφαλος" είχε κερδίσει το έμεσο μέσα στην περιοχή, αλλά σε πολύ πάγια θέση, ο Σέρβος συνεργάστηκε με τον Στοχ, εξαπέλυσε μια... βολίδα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα κάνοντας το 1-0.
Στο 34' ο Διαμάντης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λούκας.
Ο Mr φάουλ Βούκιτς
Στο 35' ο Βούκιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 2-0. Ο Σέρβος με πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα.
"Άγγιξε" το γκολ ο Απόλλων
Στο 37' ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Τσιλιγκίρης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αμπρόουζ σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.
Πανέξυπνη πάσα του Βούκιτς στον Κίτσιου στο 42', αλλά ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 44' Λούκας και Κίτσιου έπαιξαν το 1-2, ο μπακ του "Δικεφάλου" έκανε τη συρτή σέντρα, αλλά ο Άλβαρεζ τελευταία στιγμή πέταξε την μπάλα κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και πήρε σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο 45λεπτό σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση. Ο "Δικέφαλος" με δύο εκτελέσεις φάουλ του Βούκιτς είχε το υπέρ του 2-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Γκουέλα πήρε τη θέση του Καμαρά.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κατσουράνης έκανε την κάθετη πάσα πίσω από το κέντρο με αποδέκτη τον Αθανασιάδη, αυτός σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γουμάγια.
Κοντά στο 3-0 ο ΠΑΟΚ
Στο 52' ο ΠΑΟΚ έφτασε μια... ανάσα από το 3-0, αλλά ο Λούκας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Αθανασιάδης επωφελήθηκε από τα λάθη των παικτών του Απόλλωνα, έκανε την πάσα στον Λούκας, με τον Ισπανό να κερδίζει την μπάλα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Απείλησε ο Απόλλων
Στο 53' ο Αμπρόουζ βγήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη πάσα στον Γκουέλα, αυτός έκανε το πλασέ με τον Τζαβέλλα να τον παρενοχλεί, αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από τον Μαντούρο. Στο 56' ο Πετρόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Λίνο απομάκρυνε την μπάλα.
Ακυρωθέν γκολ του Τζαβέλλα
Στο 65' ο Λούκας έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά από τον Διαμάντη και πέτυχε το γκολ, αλλά ο Δασκαλόπουλος το ακύρωσε για φάουλ του παίκτη του ΠΑΟΚ. Πάνω στη φάση ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του.
Ο Χουμπ Στέφενς στο 67' προχώρησε στην πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Νίνη να παίρνει τη θέση του Λούκας. Στο ίδιο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Δημογιάννη να παίρνει τη θέση του τραυματία Διαμάντη.
Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ
Στο 69' ο Βούκιτς πέρασε την κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, ο φορ του ΠΑΟΚ έκανε το κοντρόλ και απέφυγε πανέμορφα τον αντίπαλο του, έστρωσε την μπάλα στον Στοχ, αλλά το πλασέ του Σλοβάκου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γουμάγια και έφυγε άουτ.
Στο 71' ο Αμπρόουζ έκανε το γύρισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Πετρόπουλος κοντρόλαρε την μπάλα και προσπάθησε να πασάρει στον Γκουέλα, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ "διάβασαν" τη σκέψη του και απομάκρυναν.
Μαντούρο και 3-0
Στο 76' ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-0 και "καθάρισε" απ' ότι φαίνεται την υπόθεση πρόκριση. Ο Στοχ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαντούρο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα Σμύρνης.
Στο 77' ο Στέφενς προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή με τον Μάρτενς να παίρνει τη θέση του σκόρερ Βούκιτς. Οι αλλαγές για τον ΠΑΟΚ έκλεισαν στο 84' με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει τη θέση του Αθανασιάδη.
Στο 86' ο Κάτσε έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Γουμάγιας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.
Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
Στο 87' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4-0, όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε από τα πλάγια έκανε την παράλληλη πάσα για τον Στοχ, αλλά το πλασέ του Στοχ κόντραρε στο σώμα του Χατζηζήση. Στην επαναφορά, ο Μάρτενς έκανε το ανάποδο ψαλίδι με τον Σόντερμπεργκ να απομακρύνει πάνω στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα, χτύπησε σε χέρι αμυντικού, αλλά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Στο 88' ο Πετρόπουλος έφυγε τετ α τετ από πλάγια θέση, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Γλύκος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε, Στοχ, Λούκας (67' Νίνης), Βούκιτς (77' Μάρτενς), Αθανασιάδης (84' Σαλπιγγίδης)
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (67' Δημογιάννης), Άλβαρεζ, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (45' Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (75' Μπάρκογλου), Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου