Στοίχιμα


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Ινσαουράλδε που άρεσε και στο Μαραντόνα

Παίρνε στόπερ, έστω και την τελευταία στιγμή, ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Χουμπ Στέφενς δήλωνε πώς η ομάδα του είναι καλυμμένη στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Ο νέος σοβαρός τραυματισμός του Μιγκέλ Βίτορ (χάνει σίγουρα το πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα) έκαε τους ανθρώπους του "Δικεφάλου" να επανεξετάσουν το θέμα και τελικά να καταλήξουν στην απόφαση να φέρουν έναν καθαρόαιμο στόπερ στην Τούμπα.Κάπως έτσι ανέλαβε δράση ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ που παράλληλα με την υπόθεση Νάτχο, συζήτησε με τον ατζέντη Λεονίντ Ιστράτι και για την απόκτηση του Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε. Ο 29χρονος Αργεντινός φθάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να κλείσει τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ (πιθανόν ως δανεικός από τη Σπαρτάκ Μόσχας) και έχει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα στοιχεία της καριέρας του.
Αρχή για τον "El Chaco" από την Τσακαρίτα
Ο ύψους 1.84μ. δυναμικός στόπερ γεννήθηκε στην περιοχή του Τσάκο-εξού και το παρατσιούκλι "el chaco" που τον συνοδεύει-στις 3Οκτωβρίου του 1984. Άρχισε την καριέρα του στην Τσακαρίτα και μετά από πενταετή παρουσία (55 συμμετοχές, 7 γκολ) πήρε μεταγραφή στην Νιούελς Ολντ Μπόις. Οι εμφανίσεις του που συνοδεύτηκαν από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Απεροτύρα το 2009 από την ομάδα του, τού άνοιξαν το δρόμο για την Εθνική ομάδα και μαζί την πόρτα για την πρώτη σπουδαία μεταγραφή της καριέρας του στη Μπόκα Τζούνιορς. Πήγε τελικά στη φημισμένη ομάδα στα μέσα του 2010, έχοντας προηγουμένως καταγράψει 67 συμμετοχές και 10 γκολ στο διάστημα 2008-2010. Για να πάει στο "Λα Μπομπονέρα", χρειάστηκε να δαπανηθούν 1,8 εκ. δολάρια για το 80% των δικαιωμάτων του από τη διοίκηση της Μπόκα.
Οι εμφανίσεις του δικαίωσαν τους ανθρώπους του συλλόγου του Μπουένος Άιρες για την επιλογή τους και ειδικά στο πρωτάθλημα Απερτούρα το 2011 συνέθεσε ένα φοβερό δίδυμο στο κέντρο άμυνας της Μπόκα με τον Φλάκο Σιάβι, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση του τίτλου. Πέτυχε, μάλιστα, και σημαντικά γκολ  (7 σε 92 συμμετοχές). Οι επιδόσεις του "ανάγκασαν" τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ως Ομοσπονδιακό της Αργεντινής, να τον καλέσει ξανά στην Εθνική το 2010. Ήταν στην προεπιλογή για το Μουντιάλ του 2010, αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των "23" που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική.
Πώς έφθασε στη Μόσχα
Οι εμφανίσεις του με τη Μπόκα έφεραν τελικά την μεταγραφή στην Ευρώπη. Στις 20 Ιουλίου 2012, ο πρόεδρος της Μπόκα ανακοίνωσε την πώληση του 75% των δικαιωμάτων του έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σπαρτάκ Μόσχας. Την πρώτη σεζόν του στη ρωσική ομάδα έκανε 19 συμμετοχές (πέντε από τις οποίες στο Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ φέτος έχει εννιά, με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας, Βαλερί Καρπίν να δηλώσει πρόσφατα ότι "αν ο Ινσαουράλδε θέλει να έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής, καλυτερα να πάει δανεικός κάπου". Έτσι, άρχισαν οι συζητήσεις με την Μπέτις και την Εσπανιόλ, παρότι με την ομάδα της Βαρκελώνης φάνηκε να υπάρχει συμφωνία, το θέμα κόλλησε και κάπου εκεί ήρθε η "σφήνα" Τσιστιακόφ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου