Στοίχιμα


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο Ιβάν μοίρασε ευθύνες, περιμένει αντιδράσεις!

Ο Ιβάν μοίρασε ευθύνες, περιμένει αντιδράσεις!
Ο Ιβάν Σαββίδης είχε υποσχεθεί ότι μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα προχωρούσε σε δηλώσεις. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κράτησε την υπόσχεσή του και από το βράδυ της Κυριακής και τη διπλή τοποθέτησή του (μίλησε τόσο στη Nova όσο και στα υπόλοιπα μέσα) έχει ξεκινήσει η... γνώριμη διαδικασία «απομαγνητοφώνησης» των όσων είπε. Ο Σαββίδης δεν ξέφυγε από τους άξονες που συνήθως κινείται όταν προχωρά σε δηλώσεις. Οι αποδέκτες ήταν αρκετοί και όπως πάντα, έτσι και τώρα, αυτό που έχει σημασία είναι η αντίδραση που θα έχουν οι αποδέκτες των μηνυμάτων.
Πρώτος από όλους ο Χούουμπ Στέφενς. Ο Ιβάν Σαββίδης, για μια ακόμα φορά, δήλωσε οτι ο Ολλανδός τεχνικός συμμετείχε στις μεταγραφές του καλοκαιριού και τώρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει και ονόματα παικτών. Είναι κάτι που το τελευταίο διάστημα τονίζει είτε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είτε όλοι όσοι βρίσκονται στη Μικράς Ασίας. Ο ίδιος ο Σαββίδης, βέβαια, κατά καιρούς έχει μιλήσει για έναν «ρωσοκρατούμενο» ΠΑΟΚ. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι: «Ολες οι θέσεις-κλειδιά στην ομάδα κατέχονται από Ρώσους. Ο αθλητικός διευθυντής, ο οικονομικός διευθυντής και ο άνθρωπος που χειρίζεται τη μεταγραφική μας πολιτική» είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης στις αρχές Αυγούστου στην εφημερίδα «sports express».
Το ερώτημα δεν είναι το ποιο από όλα ισχύει, αλλά πώς ακριβώς ορίζει ο Ιβάν Σαββίδης τη συμμετοχή κάποιου στις μεταγραφές. Αν η συναίνεση αποτελεί συμμετοχή, τότε όντως ο Στέφενς έχει συμμετοχή. Ο Ολλανδός τεχνικός το καλοκαίρι προτίμησε πρώτα να «σκανάρει» όλο το ρόστερ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τους οποίους είχε ήδη γίνει προεργασία πριν εκείνος συμφωνήσει να ενταχθεί στον «δικέφαλο» και ακολούθως να κάνει τις δικές του προτάσεις. Την ίδια στιγμή που ο Σαββίδης έθεσε (και) τον Ολλανδό προπονητή προ των ευθυνών του για το σχεδιασμό του καλοκαιριού, του έδωσε τη στήριξή του για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται τα αποδυτήρια.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες έγινε μεγάλη κουβέντα εντός και εκτός ΠΑΟΚ με αφορμή την εικόνα του «δικέφαλου» στο Καραϊσκάκη, συζήτηση ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή και την κίνηση του Στέφενς να γεμίσει τον πάγκο με πρωτοκλασάτους στο παιχνίδι με τον Αρη. Ποια είναι η ουσία; Ο Σαββίδης ένιωσε την ανάγκη να δείξει ότι έχει δώσει τα κλειδιά στον Στέφενς, αλλά αυτό που μετράει είναι το πόσο θα στηρίξει αυτή του την απόφαση.
Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και οι συμμετέχοντες σε αυτές
Ο Ιβάν Σαββίδης συζήτησε αρκετά τις τελευταίες ημέρες το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο και οι δηλώσεις του στο συγκεκριμένο κομμάτι έχουν τη σημασία τους. Ο ομογενής επιχειρηματίας έβαλε αυτή τη φορά στο παιχνίδι -και επίσημα- τη Μαρία Γκοντσάρεβα, για την οποία το καλοκαίρι έγινε αρκετή off the record συζήτηση για το αν είχε ή όχι ρόλο στις μεταγραφές, αν "έκοψε" ή όχι παίκτες ή συμβόλαια. Οσο και αν ο Σαββίδης επιμένει ότι ο Στέφενς είχε σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές του καλοκαιριού, τον Ιανουάριο ο Ολλανδός θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως τον όρισε και ο Ιβάν Σαββίδης. "Ο προπονητής δίνει την εντολή να κλείσει μία κίνηση. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά η άποψη του προπονητή είναι πως η ομάδα πρέπει να είναι ισορροπημένη" ανέφερε ο μεγαλομέτοχος, και ήδη άπαντες γνωρίζουν ότι υπάρχει ανισορροπία, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Αρη.
Οι παίκτες, το... Skype και οι αντοχές τους
Για πρώτη φορά ο Ιβάν Σαββίδης δεν έκανε λόγο για πρωτάθλημα. "Το 4-0 θα πρέπει να το ξεπλύνουμε" είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και μίλησε για άλλα τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό εννοώντας προφανώς την πιθανή διασταύρωση των δυο ομάδων στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αν σημειώσουν δυο προκρίσεις. "Δεν ξέρω αν οι παίκτες μπορούν να αντέξουν έναν τέτοιο προπονητή" είπε σε μια αποστροφή του λόγου του και με δεδομένη τη στήριξη στον Στέφενς μάλλον εννοούσε ότι είτε οι παίκτες θα πρέπει να τον αποδεχθούν ή να βρεθούν παίκτες που τον αποδέχονται. Οσο για το Skype, ο Σαββίδης είπε ότι μίλησε με τους παίκτες, χωρίς να πει το πότε, την ώρα που το ραντεβού της περασμένης εβδομάδας δεν έγινε ποτέ.
Συνεχίζει να ξιφουλκεί εναντίον ΕΠΟ και διαιτητών
Από το "και τη μισή Μπαρτσελόνα να φέρω, θα βγούμε δεύτεροι" του Οκτωβρίου του 2012 στο "εγώ απαιτώ τη δίκαια σωστή διαιτησία" του Νοεμβρίου του 2013. Στον συγκεκριμένο τομέα, ο Σαββίδης δεν έχει αλλάξει ρότα: "Αν η ΕΠΟ δεν θα βγάλει τα συμπεράσματά της, δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα συμφωνήσει να παραμείνει στη Super League" τόνισε μέσω Nova. Στην ελληνική ομοσπονδία "επιτέθηκε" και για το θέμα Δώνη, εκεί που επιμένει να υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο, αν και η συγκεκριμένη υπόθεση είναι καθαρά θέμα εγωισμού του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ που δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για συμβιβασμό. Πού θα φτάσουν οι "επιθέσεις" στην ΕΠΟ; Κάποιοι μιλούν ακόμα και για "δική του" μελλοντική κίνηση για την προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου