Στοίχιμα


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πόσο αντέχει ο Σάλπι;

ÓÁËÐÉÃÃÉÄÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ SALPIGIDIS OLYMPIAKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2013-2014)
Είναι σίγουρα από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα αλλά και την Εθνική Ελλάδας. Όμως πόσο ακόμα θα αλλάζει θέση πηγαίνοντας από την κορυφή της επίθεσης στα πλάγια και πάλι πίσω;
Στον φετινό ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 20 παιχνίδια. Και μπορεί το «σκαρί» του όπως λέμε να δείχνει πως αντέχει όμως η αλήθεια είναι ότι στον Δικέφαλο του Βορρά δεν τον εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Σε αυτά τα 20 παιχνίδια ο άλλοτε μπόμπερ του ΠΑΟΚ έχει πετύχει μόλις 4 γκολ και έχει «σερβίρει» άλλα 3 σε συμπαίκτες του. Μάλιστα στα 10 παιχνίδια που έχει παίξει στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόλις 1 φορά. Για τον Σαλπιγγίδη αυτό δεν είναι συνηθισμένο.
Ένας από τους λόγους που δεν έχει καταφέρει φέτος να ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα είναι η κακή του συνεργασία με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Οι δυο τους μπορεί να έχουν κάποιες εκλάμψεις όμως δεν έχουν την απαραίτητη χημεία ώστε να συνθέσουν ένα φονικό επιθετικό δίδυμο που σκοράρει κατά ριπάς. Σε αυτό δεν φταίνε τόσο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αφού τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο όσο το σύστημα της ομάδας που δεν τους βοηθάει όσο θα έπρεπε.
Το πρόβλημα είναι πως όταν ο Σαλπιγγίδης βγαίνει στα δεξιά η συνεργασία του με τους υπολοίπους γίνεται καλύτερη και είναι πολλές οι φορές που καταφέρνει να δημιουργεί πολύ επικίνδυνες καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες κυρίως με τις ευθύβολες σέντρες του. Όμως υστερεί στις ένας εναντίον ενός μονομαχίες έχοντας χάσει την έκρηξη του. Έτσι λοιπόν γίνεται εύκολα αντιμετωπίσιμος από τους αντιπάλους του και κλείνεται δίχως να μπορεί να πατήσει περιοχή και να σκοράρει ή να συνδυαστεί με τον Αθανασιάδη και τους υπολοίπους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο «Σάλπι» έχει να επιδείξει την πολύ καλή του συνεργασία με τον δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ και αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος Στέλιο Κίτσιου.
Ένα δεύτερο στοιχείο που κάνει τον φορ του Δικεφάλου να απέχει από το σκοράρισμα είναι τα πολλά παιχνίδια που έχει πάρει φέτος. Είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με την Εθνική ομάδα. Και μπορεί ο πρώην αθλητής πάλης να δείχνει πως δεν έχει προβλήματα φυσικής κατάστασης όμως έχει πια φτάσει τα 32 χρόνια και αυτό από μόνο του επιτάσσει μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά την διαχείρισή του.
Ίσως ο κ. Στέφενς πρέπει να εφαρμόσει καλύτερα το rotation ή να πρέπει να δοκιμάσει τον Σαλπιγγίδη δίπλα στο Νέτσιντ πέρα από τον Αθανασιάδη ώστε να τεστάρει αν λειτουργούν καλύτερα οι δυο τους. Κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει επιχειρήσει ποτέ. Ο βασικός λόγος ύπαρξης των επιθετικών είναι να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα πέρα από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό ο Σαλπιγγίδης φέτος δεν το έχει καταφέρει και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα την περίπτωσή του. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός είναι πολύ φιλότιμος και αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που θα ήθελε κάθε προπονητής στο γήπεδο καθώς είναι μαχητής και βοηθάει με κάθε τρόπο την ομάδα του. Όμως το συνεχόμενο πρέσινγκ και η κάλυψη στο δεξί μπακ τον έχουν κάνει να χάσει την φρεσκάδα του στην επίθεση.
Αυτό που χρειάζεται ο «Σάλπι» είναι γκολ. Αυτή είναι και η τροφή των επιθετικών. Ίσως βέβαια είναι και θέμα ψυχολογίας όμως όσο περνούν τα παιχνίδια παίρνει όλο και λιγότερες προσπάθειες πάνω του, χωρίς να προσπαθεί να σκοράρει με κάποιο σουτ. Το γεγονός ότι έχει πάψει να δοκιμάζει το πόδι του τόσο συχνά, προκαλεί προβληματισμό καθώς στην Ελλάδα γνωρίσαμε έναν Σαλπιγγίδη με 10+ γκολ κάθε χρονιά.
Πηγή: overlap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου