Στοίχιμα


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το ύψος των χρεών καθορίζει και τρέχει τις εξελίξεις

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του "συμπαίκτη" του για μπάσιμο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξε και η... διευκρίνιση ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν θέλει να αναλάβει χρέη προηγούμενων ετών και να κλείσει τρύπες που είχαν ανοίξει από προηγούμενες διοικήσεις.
Από την Πέμπτη το μεσημέρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος εκδήλωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του για την πράσινη ΠΑΕ έχει στα χέρια του τα πρώτα οικονομικά στοιχεία που θέλει και αναμένει πλέον τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου τον οποίο και ζήτησε προκειμένου να είναι πιο επίσημα όλα τα στοιχεία και να αποδεικνύουν μέχρι τελευταίας δεκάρας πόσα αλλά και που χρωστάει ο Παναθηναϊκός.
Ο φάκελος με τον οποίο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναχώρησε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, περιείχε απλά μια πρώτη γενική εικόνα, όπως γενική ήταν και η μέχρι τώρα εικόνα για το σύνολο των χρεών και των υποχρεώσεων της εταιρίας προς τρίτους και όχι μόνο.
Για αυτό μάλιστα σε διάφορες ιστοσελίδες, ακόμη και συμφερόντων του ίδιου του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, γράφτηκε ότι τα χρέη αγγίζουν τα 45 εκ. ευρώ. Ότι ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ διαπίστωσε πως το ποσό των 24 εκ. ευρώ που μέχρι τώρα ήταν το ευρέως διαδεδομένο νούμερο για το μέγεθος του οικονομικού ανοίγματος της ΠΑΕ, δεν είναι αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς το σύνολο χρέους και όλων των οικονομικών υποχρεώσεων του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε μεγαλύτερα επίπεδα, φτάνοντας κοντά στα 45 εκ. ευρώ.
Η διευκρίνιση που πρέπει να γίνει
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε όμως ότι αυτά τα 45 εκ. ευρώ δεν είναι όλα χρέη από προηγούμενες διοικήσεις. Συγκεκριμένα τα 22-23 αποτελούν χρέη παλαιών ετών (διακανονισμοί, δάνεια, υποχρεώσεις και οφειλές σε πρώην παίκτες και μάνατζερ) και τα υπόλοιπα 22 αποτελούν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Για παράδειγμα τα 10 από αυτά αποτελούν το συνολικό μπάτζετ της εφετινής ομάδας.
Με τα 6 από αυτά να αντιστοιχούν στα συμβόλαια των παικτών και τα άλλα 4 είναι το επιχειρησιακό μπάτζετ, στο οποίο εντάσσονται τα ταξίδια της ομάδας, οι μισθοί του εταιρικού προσωπικού κτλ. Από εκει και πέρα, υπάρχει το ομολογιακό δάνειο, αλλά και το κόστος της αγοράς του «Απήλιον». Έτσι φτάνουμε στο συγκεκριμένο ποσό, των 45 εκατομμυρίων.
Η επένδυση και η καταλυτική παρουσία του Γιαννακόπουλου
Ο Γιάννης Αλαφούζος στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν θέλησε να μιλήσει για ποσά που αναφέρθηκαν στην συζήτηση υποστηρίζοντας ότι μιλάμε για ένα λογικό για την εποχή ποσό. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ποσό της αρχικής επένδυσης ανέρχεται ανάμεσα στα 20 και 25 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό ικανό για να βγάλει την ΠΑΕ από το οικονομικό αδιέξοδο και να την βάλει και πάλι στον ίσιο δρόμο.
Επίσης αυτό που έγινε ξεκάθαρο από τη συνέντευξη του Αλαφούζου είναι πως η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι καταλυτικός παράγοντας. Ο Γιάννης Αλαφούζος τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και όλα αναφορικά με το deal or not deal εξαρτάται από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ.
Τέλος όπως δήλωσε και ο Αλαφούζος οι δυο άνδρες συζήτησαν και για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάποιο... δώρο από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλο αν το τεχνικό επιτελείο ζητήσει μεταγραφική ενίσχυση του Τριφυλλιού.
Βέβαια πλέον οι εξελίξεις θα τρέξουν αφού σταλούν τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας θα μπορούμε να πούμε περισσότερα και μόνο τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα πάρει την τελική απόφασή του για την υλοποίηση ή μη της επένδυσης.
ΠΗΓΗ SPORT24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου