Στοίχιμα


Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι 2-0 τον ΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με σκορ 2-0 χάρη σε ένα γκολ του Καμαρά που μπορεί να χαρακτηριστεί τυχερό, καθώς η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Ζέκα πριν καταλήξει στα δίχτυα και ένα του Βούκιτς. Ο "Δικέφαλος" από την αρχή του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τα πλάγια, όμως, οι "ασπρόμαυροι" τα χαλούσαν στην τελική πάσα.
Οι "πράσινοι" επηρεάστηκαν μετά την αποβολή του Σο (39'), προσπαθώντας να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, γι' αυτό το λόγο και ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε καθόλου στα μετόπισθεν.
Ο "Δικέφαλος" μετά την επίτευξη του γκολ, προσπάθησε να ροκανίσει το χρόνο, παρά να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ, που θα "κλείδωνε" τη νίκη νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα. Ο Βούκιτς, όμως, είχε άλλη άποψη, καθώς στο 80' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0.
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ, με σύστημα 4-4-2, έχοντας τον Λίαμ Λόρενς λίγο πιο πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ιτάνζ, με τους Κωνσταντινίδη, Λίνο, Σίντελφέλντ και Κατσουράνη να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Οι Κάτσε και Λάζαρ, ήταν οι δύο κινητήριοι μοχλοί, με τους Καμαρά (αριστερά) και Ολίσε (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες.
Μόλις στο 1' ο Σο αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Καμαρά. Το φάουλ εκτέλεσε ο Λίνο, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο για το "Δικέφαλο".
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 4', όταν ο Σίντελφέλντ πέρασε κάθετη πάσα στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος προχώρησε, μπορούσε να σουτάρει, αλλά έσπασε την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίος είχε κάνει κίνηση προς τα πίσω και όχι παράλληλα όπως πίστευε ο Λίνο.
Στο 19' ο Καζιγιάμα δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Φιγκερόα και κατέληξε άουτ, ενώ στο 21' οι Σισοκό και Ζέκα συνεργάστηκαν όμορφα, όμως, ο Σίντελφέλντ επενέβη έγκαιρα και "καθάρισε" τη φάση. Πολύ καλό σουτ του Λάζαρ στο 23' ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ.
Προσπάθησε από τις πτέρυγες, άδεια η περιοχή
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα με τους Καμαρά και Ολίσε, ωστόσο η περιοχή του ήταν άδεια, μιας και ο Λόρενς πολλές φορές βγήκε στα πλάγια για να δώσει βοήθειες.
Στο 31' ο Κατσουράνης έκανε το γέμισμα, ο Κλάους πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Καρνέζης είχε πάρει καλή θέση και μπλόκαρε και στο 39' ο Σο δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και έτσι ο Παναθηναϊκός συνέχισε με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ ξεκινησε με μία αλλαγή στο δεύτερο μέρος, με τον Αποστολόπουλο να παίρνει τη θέση του Κωνσταντινίδη. Δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Καμαρά να σπάει την μπαλα, οι "πράσινοι" να απομακρύνουν, ο Λάζαρ έπιασε το δυνατό σουτ, ο Σισοκό απομάκρυνε, ενώ και ο Αποστολόπουλος δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Στο 55' ο Αθανασιάδης πήρε μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 57' ο Καμαρά σέντραρε, ο Λορενς έστρωσε με το στήθος στον Αθανασιαδη, ο οποίος εκανε το δυνατό σουτ, όμως, ο Καρνεζης μπλόκαρε.
Στο 59' ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Καμαρά να γράφει το 1-0. Ο άσος του "Δικεφάλου" έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη.
Στο 66' ο Κατσουράνης σέντραρε όμορφα, αλλά ο Καρνέζης που "διάβασε" τη φάση απομάκρυνε έγκαιρα και στο 67' στη θέση του Φιγκερόα πέρασε ο Εσπάρθα, ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Βούκιτς πήρε τη θέση του Ολίσε.
Ο Βούκιτς στο 82' "κλείδωσε" τη νίκη για τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, ο Καρνέζης απέκρουσε προς στιγμήν με τον Σέρβο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Στις καθυστερήσεις ο Καμαρά βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά πλάσαρε άουτ.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46' Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίντελφέλντ, Λάζαρ (90' Κίτσιου), Κάτσε, Ολίσε (67' Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης
Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Καρνέζης, Μαρίνος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (73' Σπυρόπουλος), Σο, Μαυρίας (80' Φορναρόλι), Ζέκα, Καζιγιάμα, Σισοκό, Φιγκερόα (67' Εσπάρθα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου